7.9.2005

Leftover yarn top ready

Sain vihdoin jämälankatopin Violasta valmiiksi. Muiden neulontablogien seuraaminen kun johtaa välillä harhateille ja Mystery Shawl vei mennessään. Jouduin avartamaan hihansuita ja kaula-aukkoa saadakseni langan riittämään. Tummansinistä meni 155 ja harmaata 65 grammaa.

My leftover yarn top is ready at last. It took so long, because I had to leave it for awhile and knit Mystery Shawl instead.


Ihan hyvä muuten, mutta kivempi olisi tullut kokonaan sinisestä. Jakkujen alla tuo menee, mutta sopisi paremmin jollekin kapeampivyötäröiselle ihmiselle, sen verran vaalempi harmaa helma korostaa vyötöröläskejäni. No, jospa löydän jonkun sopivan uhrin, joka tuon itselleen haluaa tai sitten topin voisi värjätä kokonaan tummansiniseksi. Kolmas vaihtoehto olisi laihtua...mutta kun silloinkin lähtee lihat vain takapuolesta, jossa ei ennestäänkään liikoja ole...maha- ja vyötärömakkarat ovat ja pysyvät.

Eilen aloitin neuloa puseroa sinisestä Ministä. Mittatilausjuttu mökkituttu R:lle. Neuleena pääasiassa sileää oikeaa eli hieman tylsää, kun mieli tekisi suunnitella/neuloa omaa pitsihuivia. Taidan ottaa huivin neulomisen tuohon rinnalle tai sitten teen neuleen oikein nopeasti valmiiksi, että pääsen mukavampien neulomisten pariin.


Viime talvena R halusi oikein monivärisen puseron, joten tein hänelle sellaisen pääasiassa Cottonellan jämistä (kuva yllä). Puserossa on 16 eri väriä.

Last winter I knit the multicoloured pullover above. It has 16 different colours and is made of leftover Novita Cottonella yarns.Alkuperäinen puseron malli lehdessä näytti tältä, mutta yksinkertaistin ja karsin hieman kuvioita sekä pistin värit täysin uusiksi.


This is the picture of the original pattern, but I simplified it a little bit and changed all colours.

6 kommenttia:

Helka kirjoitti...

Ostin vastikään käytettynä tuon lehden ja olen kuolannut samaa puseroa. Kuuluu projekteihin sarjassa "sitten joskus", mutta malli on mielestäni tosi kiva.

TiinaV kirjoitti...

Toppi on tosi kaunis. Mistä otit mallin? (äläkä sano, että omasta päästä!)

Lankakomero kirjoitti...

No tietenkin omasta päästä! Pitsineulemalli on napattu yhestä puseron ohjeesta, mut muuten oma suunnitelma.

irja kirjoitti...

Täällä olis yks toppiurhriehdokas. Älä värjää - myy mulle tai vaihda vaikka lankaan. Niin on hieno luomus ja aivan mun väritkin!

Lankakomero kirjoitti...

irja, laita mulle sähköpostia osoitteella lankakomero@netti.fi, niin sovitaan mitä tehdään. Toppi on noin 57 cm pitkä ja rinnankohdalta ympärys noin 112 cm.

Villapallo kirjoitti...

Tosi nätti toppi! Ja nätti on myös tuo monivärinen neule!