4.9.2005

My Mystery Shawl

Ihailtuani muiden neuleblogaajien Mystery Shawleja kävin viikko sitten lauantaina lataamassa koneelleni huivin ohjeet ihan vain katsoakseni, miten se on tehty ja innostuin kokeilemaan sen neulomista erittäin ohuesta norjalaista villaa olevasta vaaleanharmaasta Brother-konelangasta 3 numeron puikoilla. Tein huivin b-ohjeiden mukaan (lace weight yarn).


Eilen sain huivin valmiiksi ja tänään painoin sen laiskuuttani höyryraudalla ilman mitään pingottamisia ja ihan hyvä tuli. Tein huiviin reunuksen Snowdrop Shawlin reunuksen ohjetta hieman muuttaen eli tein nurjilla kerroksilla vain 2 viimeistä silmukkaa oikein, muut neuloin nurin.


Huivin kärkeen osui reunuksen kapein kohta leveimmän sijaan, mutta en viitsinyt käydä laskemaan silmukoita ja kerroksia saadakseni kärjen kohdalleen, varsinkaan kun en ollut etukäteen varma, miten paljon joudun lisäkerroksia kärjen kohdalla tekemään (40 niitä sitten tuli). Itse huivin sain valmiiksi jo keskiviikkona, mutta reunuksen teossa meni kolme iltaa lisää.


Lanka oli väriltään hieman epätasaista, kuten yllä olevasta kuvasta korostuneesti näkyy, luonnossa värierot eivät ole näin suuret. Huivista tuli aika pieni eli reunuksen kera leveyttä noin 168 cm ja korkeutta 70 cm. Lankaa meni vain 75 grammaa. Ennen en ole kolmiohuiveja neulonutkaan, joten parasta tässä oli, että pääsin jyvälle miten ne syntyvät ja nyt on helppo suunnitella omia huiveja eri pitsimalleja käyttäen.

My Mystery Shawl is made of Norwegian woolen knitting machine yarn with 3 mm needles. The edging is from Snowdrop Shawl with little alterations. The shawl is not blocked at all (lazy me!), I just steamed it with my steam iron and that's it. My shawl weighs 75 grams, width is 168 cm and height 70 cm. This was my first knitted triangle shawl.

12 kommenttia:

Carita kirjoitti...

Voi, miten kaunis huivi !

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä onkin kaunis!

JaanaV kirjoitti...

Kaunis huivi :). Vai on helppo suunnitella itsekin... Uskoiskohan? ;)

Karoliina kirjoitti...

On upea, on! Itse en jaksaisi noin ohuesta langasta noin suurikokoista työtä.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno on! Ja ei näytä menneen edes kauan aikaa sen tekemiseen. Hyvä!

derea kirjoitti...

ihana huivi. mitäs aijot tuosta karstatusta villasta tehdä?

Lankakomero kirjoitti...

Villa ei ole minun, vaan ystävämme Herra Villan, jonka kanssa aiomme osan noista huovuttaa ja tehdä jotain töppösten tapaisia ja mitä nyt keksimme. Herra Villa kehrää rukilla osan noista langaksi, josta sitten neulon sukkia, vaippapöksyjä tms. Herra Villalla on karstaamattomia villoja vielä kymmenisen säkkiä jäljellä, hänellä kun on viitisen vuotta ollut pari suomenlammasta.

Villapallo kirjoitti...

Ihana huivi! Kuinka suurilla puikoilla muuten neuloit noin ohuen langan?

Villapallo kirjoitti...

Äh, olihan siellä se puikkokoko siellä sanottu, mutta kuinka ohutta lanka siis oli? Eli mikä olisi ollut langalle sopiva puikkokoko? Olen nimittäin käsittänyt että näitä pitsihuiveja neulotaan paljon suuremmilla puikoilla kuin muuten vastaavaa lankaa.

Lankakomero kirjoitti...

Ei ollut langalle mitään puikkosuosituksia, kun on Konevilla-nimistä lankaa, todella ohutta vain koneelle tarkoitettua (jostain 60-70-luvulta, sain langan keväällä vastalahjaksi takin neulomisesta). Tuon jälkeen kolmosen puikoille tarkoitettu Viola tuntuu tosi paksulta, on ainakin kaksi kertaa paksumpaa. Ja luonnossa huivi on tosi ohut. Tiesin kyllä, että tehdään paksummilla puikoilla kuin tavallisesti ja niin teinkin, ehkä 1½ nron puikot ois ollu tolle langalle suositus, jos sellaista olisi.

Katja kirjoitti...

Todella kaunis ja ilmava huivi. Minä vasta opettelen ohuilla langoilla neulomista...

Mari kirjoitti...

Aivan mielettömän kaunis huivi... Totta kai sain nyt itsekin innostuksen koittaa.