20.9.2005

Neuleohjeita japaniksi

Kun luin Pienestä neuleblogista Minnan kirjoituksen japanilaisista käsityökirjaostoksistaan, tuli mieleeni nämä japanilaiset sivut täynnä ilmaisia kauniita neuleohjeita.

Ohje malliin löytyy kunkin neuleen kohdalta sivun alaosasta tällaisen kuvan vierestä pdf-tiedostona (linkki on 3 alleviivattua neliötä). Japanilaiset ovat pienikokoisia, joten ohjeetkin ovat melko pienikokoisille. No ideoitahan noista voi isompikin ihminen itselleen saada.

Japanilaisten kaavioiden merkintöjen saloihin voit Minnan mainitseman sivun lisäksi tutustua Clearwater Knitsin sivuilla.

2 kommenttia:

sirpale kirjoitti...

Kiitokset sinulle kivasta Japaninneuleet vinkistä. Oletko tehnyt koskaan näillä ohjeilla? Minä kävin katselemassa neuleita ja löysin sieltä yhden suosikin/ihanan mallin. Yritin avata readerin muttei avautunut, olisko sulla vihjeitä miten avautuu?

Kiitokset vielä sinulle niistä harmaista primoista. Ne ovat toistaiseksi vielä "komerossa".

Lankakomero kirjoitti...

En ole tehnyt mitään (ovat niin pieniä kokoja), mutta monien ohjeita olen katsellut ja mielestäni on aika hyvä tapa tehdä ohje kuvana, pystyy tekemään vaikkei kieltä osaisikaan.

Yksi selitys pdf-tiedostojen avautumattomuuteen on, että niitä ei ole kytketty avautumaan Acrobat Readerilla. Kokeile saatko auki, jos tallennat pdf-tiedoston ensin koneellesi ja sitten avaat ensin Acrobat Readerin ja avaat tiedoston Tiedosto-valikon Avaa.. kohdan kautta.
Itse olen siirtynyt käyttämään pdf-tiedostojen katseluun Foxit Readeria, joka on paljon kevyempi ja nopeampi kuin Adoben ohjelma. Ohjelm aa ei tarvitse asentaa lainkaan, se on heti käyttövalmis, kun sen on purkanut zip-tiedostosta. Tuolta samalta Foxit Readerin sivulta saa ladattua Eastern Asian Language Support -tiedoston, joka tarvitaan, että japanilaiset pdf-tiedostot näkyisivät oikein.