19.10.2005

100 % handmade


Kuvan sukat olen neulonut itselleni vuoden 2004 alussa. Lanka on ystävämme Arton omien lampaidensa villasta käsin rukilla kehräämää eli sukat ovat alusta loppuun täysin käsintehdyt. Lanka oli paksua (sukkapari painaa reilut 230 g) ja lanoliinipitoista, joten sukat ovat todella lämpimät. Ei varpaita kauaa palele! Tein samanlaisia sukkia tuolloin yhteensä neljä paria.

The socks above I have knit of lamb's wool yarn our friend Arto has spun by himself. So the socks are really 100 % handmade. Wool came from Arto's own lambs. The socks are really warm and I use them only, when my feet are really cold. I made similar socks altogether four pairs.

Sitten vinkki sukankuluttajille: Vanhojen puhkikuluneiden ja parsimiskelvottomien sukkien varret kannattaa leikata talteen ja neuloa niihin uudet terät.


Kuvassa kirjoneulevartiset sukat ovat saaneet uudet tummansiniset terät ja kaksien edesmenneiden sukkien varret odottavat uutta teräosaa. Miehellä on yhdet 40 vuotta vanhat varret, joihin olen vasta muutama vuosi sitten tehnyt uuden teräosan, sitä ennen sukat oli parsittu moneen kertaan.

5 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Hyvä idea leikata sukkien varret talteen :D Mä vaan oon todella surkea tuollaisessa "kunnostustyössä", teen kyllä paljon vaatteita, mutta sitten kun nappi tippuu tai vetskari hajoaa niin usein jää käyttämättä, kun en jaksa korjata... Tuntuu helpommalta neuloa sukat alusta lähtien, vaikka eihän se tietenkään niin ole. Ehkä saarioisten äitien ruuissa on jotain mömmöjä mitkä laiskistuttaa ihmisen :D

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Mä taas inhoan sukissa varsiosuutta, teriä on paljon hauskempi tehdä.

Anonyymi kirjoitti...

Hihii.. mulla on itelläni käytössä semmoset varret mitkä mä oon saanu n.2-vuotiaana. niissä on kolmannet terät nyt menossa.

Mun mielestä on helpompi tehä uudet terät ku että pitäis ruveta parsimaan.

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Minä olen kehittänyt ihan oman tavan sukkien korjaamiseen. En perinteisesti parsi vaan korjaan reiät silmukoita jäljittelemällä. Tämä toimii parhaiten, kun korjaa ohueksi hituneen kohdan, jossa ei vielä varsinaisesti ole reikää. Isompien reikien kohdalla voi reiän keskiosan kohdalla ihan kutoa puikoilla ja sitten reunassa kiinnittää parsinneulalla silmukoita jäljittelemällä neulekrsen sukkaan. Vaikea selittää, mutta, jos samalla langalla korjaa kuin sukka on tehty, on melkein huomaamaton.

Anonyymi kirjoitti...

Jep, tuota sanotaan meillä päin terittämikseksi, mummu teki aikoinaan paljonkin uusia teriä sukkiin ja itsekin olen muutamat neulonut kun on mukavat varret sattunut olemaan vailla ehjiä teriä. -Tuula