4.11.2005

Muutamat miesten sukat


Nalle- ja 7-v-raita-langanlopuista syntyi parit kokoa 43 olevat miesten sukat. Kanerva-mustakirjavissa on "tavallinen" vahvistettu kantapää ja sinipohjaisissa lyhennetyillä kerroksilla tehty tiimalasikantapäätä vastaava kolmiokantapää, joka kirjassa "Lankatöitä omin käsin" vuodelta 1976 neuvotaan tekemään seuraavasti:
Aloitetaan nurjan puolen kerroksella. Jokaisen kerroksen lopussa jätetään yksi silmukka neulomatta. Näin kantapää kapenee kolmiomaisesti. Neulotaan niin pitkälle, että jäljellä on 1/3 kantalapun silmukoista. Viimeinen lyhenevä kerros on oikean puolen kerros. Tämän jälkeen neulotaan pitenevin kerroksin. Jokaisella kerroksella neulotaan yksi silmukka kerrallaan takaisin niin, että kerrokset pitenevät, kunnes kaikki kantapään silmukat on neulottu. Näin neuloen kääntymiskohtaan muodostuu reikä. Se voidaan välttää neulomalla viereinen pohjukka yhteen silmukan kanssa.

Tein sinisen 64 silmukalla aloitetun sukan kolmiokantapään 36 silmukalla siten, että jätin kolmasosan sijasta keskelle jäljelle 16 silmukkaa.

Itse teen aina sukan kantapään toiseen sukkaan 1. ja 2. puikolla ja toiseen sukkaan 3. ja 4. puikolla olevilla silmukoilla eli teen sukista peilikuvat toisilleen. Näin esim. raidallisissa sukissa langan vaihtokohta tulee sukan sisäsivulle eivätkä pääteltävät langat jää jalkapohjan alle painamaan.

Miehelleni tuli noista kanerva-mustista sukista mieleen täytelaku! Oivat Rumasukka-ehdokkaat, mutta toisaalta niin rumat, että ovat jo ihan nätit.

1 kommentti:

Henna kirjoitti...

Täällä päin on myös sukkia puikoilla. Todella kaunis maisema tuossa aiemmassa postauksessa.