7.11.2005

Neulemeemi

SirpaLe neuleet muisti minua neulemeemillä.

Mieluisin lanka millä olet neulonut?


Erityisesti olen jäänyt kaipaamaan Novitan Jasmin-lankaa (39% viskoosia, 35 % puuvillaa, 26 % akryylia). Yleensä pidän melko ohuista puuvilla- ja puuvilla-viskoosi- tai puuvilla-pellava-sekoitelangoista. Novitan myymälästä joskus muinoin ostamani Fildean No. 87 (93 % puuvillaa, 4 % akryylia, 3 % viskoosia) on käytössä ihanaa. Cottonellasta ja Marilynista pidin myös, vaikka Marilyn jonkin verran käytössä venyikin. Miksiköhän Cottonella lopetettiin?

Suosikkipuikkosi?

Ehdottomasti suorat metalliset, mitä luistavammat sen paremmat. Pyöröpuikkojen käyttöä välttelen niin paljon kuin mahdollista, saan niillä niskan kipeäksi, koska neule jakaantuu pyöröpuikoilla pienemmälle alalle kuin suorilla eikä kaartuva puikko tunnu kädessäkään hyvältä.

Kamalinta mitä olet neulonut?

Joustamattomat buklee-langat esim. Lanas Stop California ja jotkut villalangat, jotka ovat ärsyttäneet silmiä, saaneet kasvot punoittamaan ja aivastuttaneet.

Paras ohje millä olet neulonut?(et ehkä käytä neuletta, mutta sitä oli hauska tehdä)


Kaikki mahdollisimman monimutkaiset pitsineuleet, joissa on pitsimallin lisäksi vielä mahdollisimman paljon lisäyksiä ja kavennuksia. Esim. tätä oli hauska tehdä.

Tärkein neulontatekniikka:

Osata valita lankaan sopiva neulemalli ja päinvastoin sekä huolellinen viimeistely.

Paras neulekirja ja tai -lehti?

Saksalainen Sabrina on suosikkini, myös muut saksalaiset esim. Sandra, Diana jne.

Mieluisin knit-a-along?

Olen osallistunut kahteen eli molempiin Mystery Shawl Alongeihin, joista ykkösestä pidin enemmän.

Mieleisimmät neuleblogit?

Seuraan kaikkia Suomalaiset neuleblogit -listalla olevia, joilta RSS-syöte löytyy ja ulkomaalaisista seuraavia: Blog Tricofolk, purl-drops, String or nothing, Suzann's TextileFusion, Knitting Grandma, The Yarnpath, Mostly Knitting, garnlek.

Mielisuunnittelija?

En osaa nimetä ketään erityisesti.

Mitä neuletta pidät eniten (kuva olis yllätys)?

Pidän jatkuvasti itse tekemiäni neuleita. Puseroista pidän eniten jo aiemmin esittelemääni tummansinistä puseroa. Olen villatakki-ihminen, joten niitä löytyy. Kotona kääriydyn useimmiten vilun yllättäessä tummansinisestä Palmasta neulomaani polvipituiseen takkiin, muuten takeista suosikkini on kuvassa oleva vuosia sitten Jasmin-langasta neulottu itse suunnittelemani chanel-jakun tapainen.


Lähetän meemin eteenpäin seuraaville, jollette ole jo ehtinyt kyseiseen meemiin vastata: Artisan_notes, Elämän suola ja Sannin blogi.

Ei kommentteja: