5.12.2005

Salaperäiset linkit

Jokainen saa tietenkin omassa blogissaan esittää asiat miten haluaa, mutta jos haluaa blogistaan luettavamman, niin linkkejä ei kannata laittaa tyyliin "tämä" "nämä" "täällä", koska silloin sivuilla kävijä joutuu katsomaan linkin osoitteen ensin, jotta tietäisi haluaako seurata linkkiä vai ei. Linkin osoitekaan ei aina kerro mitään linkin sisällöstä ja hidastaahan se lukemistakin, kun joutuu viemään hiiren linkin päälle yrittäessään selvittää, mistä on kysymys.

13 kommenttia:

Kristiina kirjoitti...

Jeps, mua kanssa ärsyttää nuo salaperäiset linkit. Varsinkin jos se menee samaan kauppaan mihin jouduin jo edellisen blogin linkistä.

ilu kirjoitti...

Jaa, pitänee parantaa tapojaan... mä käytän tota "täällä" -tyyppistä linkkiä silloin, kun ajattelen, ettei se nyt ole informaation kannalta kovinkaan tärkeetä, että missä hitossa. Tai silloin, kun epäilen, tokkopa tuo ny kumminkaan ketään kiinnostaa.

Vaan tuskinpa te nyt suorastaan mun blogia olette seuranneet, niin että tämä suoraan meikäläiseen viittais. Mutta kuten siis huomaatte, kritiikki osu ja uppos!

martsuli kirjoitti...

No viittiikö sitä nyt kaikesta valittaa... jokainen taplaa tyylillään!

Lankakomero kirjoitti...

Ilu: En tosiaankaan tarkoittanut sinun blogiasi enkä yksilöidysti kenenkään muunkaan, vaan tapa tuntuu olevan aikaa laajalti viljelty näissä neuleblogeissa.

laurakoo kirjoitti...

Heh, elkää ihmeessä sit eksykö mun blogiini! Laiskana päivänä ei jaksa muotoilla joka sanakäännettä, vaan luettelee vaan et täällä ja tämä ja tätä. Ja tuleehan se linkissä viitattu osoite tuonne alapalkkiin kun vie hiirulaisen linkin päälle. Se on sit jokaisen oma valinta et klikkaako sitä vai nou - ja oma valinta on sekin mitä lukee ja mitä not.

Lankakomero kirjoitti...

Linkkitekstin on hyvä olla toimiva vaikka se irrotettaisiin kontekstista ja kyllä se kivempi on lukea, kun ei koko ajan tarvi olla hiirellä osoittelemassa niitä linkkejä, vaan vasta sitten kun haluaa linkkiä seurata. Operassa muuten linkin osoite tulee siihen hiiren osoittimen kohtaan. Jos tuolta alapalkista joutuisin katsomaan,niin ketuttaisi vielä enemmän. Samalla vaivalla kai sen linkin kohteen kirjoittaa siihen kuin sen "täällä" tai "tämän".

katjaii kirjoitti...

heh, justiin ajattelin ihan samasta asiasta kirjotella johonkin... :)
ite tein vähän aikaa sitten pienet nettisivut ja heti kun vähänkään tietokoneista ja sivuista tietävä kaveri eksy sinne, tuli kommentti juuri tollasista linkeistä, etteivät ole hyviä. eihän sitä voi noviisi tietää.... mutta onneks ne kuitenkin näkyy siellä alapalkissa, kunhan IE jaksaa sen palkin avata.
vaikka se ärsyttää joskus, niin kyllä mä olen valmis antamaan bloggaajille vapauden kirjottaa linkkinsä niinkun haluavat, koska jos liikaa alkaa arvostella, niin kohta käy niin, että mulla ei ole mitään luettavaa. ja sekös se vasta potuttaiskin.

Lankakomero kirjoitti...

Minäkin annoin vain vinkin,miten voi blogiaan halutessaan parantaa.

Meeri kirjoitti...

Minä pyrin laittamaan linkit "jemmaan", eli vaikka tekstissä " uudessa Ullassa sitä ja tätä" ja tuon Ulla sanan alle linkki Ullaan. Jos on joku oudompi linkki, pitää koettaa muistaa jättää linkiksi.

Mutta tosiaan, käyttäjiä on kaikenlaisia, toiset tykkää että linkit aukeaa uuteen ikkunaan, toiset taas eivät voi sitä sietää..

Lankakomero kirjoitti...

No, sitä linkkien aukeamista omaan ikkunaansakaan ei suositella, koska käyttäjä voi halutessaan niin tehdä (hiiren kakkosnapista avautuvasta valikosta) eli jätetään päätösvalta käyttäjälle.

Stricker kirjoitti...

Musta se on välillä ihan tyylikysymys, eli joihinkin kohtiin se yksinkertaisesti sopii kuin nappi silmään. Ja sellainen salaperäisyys antaa tietyissä tilanteissa lisää jännitystä blogin lukemiseen, jos ymmärrätte mitä tarkoitan.
Itse käytän kumpaakin tyyliä sekoittaen, usein myös linkit poiskin, kun en yksinkertaisesti jaksa ja kerkiä etsiä osoitteita. Toisaalta ymmärrän esim. sellaisissa tilanteissa, jos kone on hidas tms. että salaperäiset linkit ovat rasittavia. Jokainen taaplaa munkin mielestä tyylillään blogissaan ja mukaan mahtuu kaikenlaisia blogeja.

Anonyymi kirjoitti...

mielestäni nuo linkit ovat hyviä. Aloittelevaa neulojaa kiinnostaa kovasti johdattelut neulemaailman salakäytäviin linkkien avulla. Itseäni ärsyt-tää ennemminkin itseänsä vähättelevät kommentit blogeissa tyyliin "huono kuva" tai "viitsinkö näyttää". Aina ei onnistu. Toisaalta oma suosikki ei ole kaikkien suosikki.

Lankakomero kirjoitti...

Anonyymi: Ei ollut kyse siitä, että ei saisi laittaa linkkejä, vaan siitä, että ei pitäisi linkittää epämääräisilla "täällä", "tämä" jne. ilmaisuilla. Ihan sivujen suunnittelun perusasioita, jotta sivut olisivat selkeämmät ja mukavammat käyttää.