20.12.2005

Yhdennäköisyyksiä?

MyHeritagessa kävin minäkin. Tutustuin sivustoon jo muutama viikko sitten, mutta silloin kannettavani oli vielä huollossa, enkä viitsinyt alkaa kuviani levyiltä kaivelemaan ja hitaalla koneella kuvia nettiin latailemaan. Sitten unohdin koko sivuston, kunnes se pulpahti muiden neuleblogeista eteen.

Sivusto kertoi minun muistuttavan 64 % Grace Kellya ja 59 % Elizabeth Tayloria. Yhteistä noihin henkilöihin minulla on lähinnä silmät, nenä ja suu (suora nenä, pitkä ylähuuli, huulet) sekä niiden suhteet toisiinsa ja kasvojen muoto. Miehistä muistutin eniten (58 %) Pervez Musharrafia!

Mieheni kuva muistutti 68 % Brigham Youngia ja Joseph Stalinia, 61 % Gary Oldmania, 41 % Karl Marxia ja Leonardo DiCapriota. Young vielä menetteli, Stalinia ihmettelin eniten, mutta Staliniin yhdistää varmaankin kasvojen muoto ja ei ihan yhtä muhkeat viikset. DiCapriota lukuunottamatta kaikilla muilla on isompi nenä. Mutta ei kyllä tulisi mieleenkään sanoa yhtäkään noista mieheni näköiseksi. Kasvojen muoto ja piirteiden etäisyydet toisistaan noissa ehkä eniten yhdistää.

Parhaan tuloksen mielestäni saa kuvalla, joka on otettu suoraan edestäpäin, koska esim. hieman sivusta otetulla kuvalla saa yhteneväisyyksiä samasta kulmasta otettuihin kuviin (esim. samanlainen posken ja leuan kaari kuvassa), vaikka muuten yhdennäköisyyttä ei paljon olisikaan. Yhdennäköisyyteen ei siis vaikuta ihmisen silmien ja hiusten väri, vaan juuri kasvojen mittasuhteet esim. silmien etäisyys toisistaan, silmien etäisyys suusta, nenän etäisyys suusta, leuan muoto jne.

Mukavastihan tuossa aika kuluu perheenjäsenten yhteneväisyyksiä kuuluisuuksiin vertaillessa.

Ei kommentteja: