28.1.2006

Ei pöllömpää

Tein 90-luvun puolivälin jälkeen itselleni vihreästä Cottonellasta puseron, jossa on edessä tiikerinpentu.


Äidilleni tein samanlaisen puseron keltaisesta langasta, mutta kuvana on leopardinpentu.


Äidillä oli tuo pusero yllään kuoroharjoituksissa ja eräs äitini kuorotuttava ihastui siihen ja haluaa nyt itselleen puseron, jossa on pöllö edessä. Kävin eilen ottamassa hänen mittansa ja samalla hän antoi minulle pari kiloa lankoja, joilla ei itse mitään tee.


Sain 900 grammaa melko ohutta tummansinistä bukleelankaa, joka mitä todennäköisimmin on täyttä villaa. Polttotestasin langan ja se mureni täysin tuhkaksi.

Pehmeää paksuhkoa ruskeanmustaa ja punaviolettia, ilmeisesti akryyli-mohairvillasekoitetta oli yhteensä 800 grammaa. Tätä lankaa muistan Novitalla olleen joskus 80-90-luvulla, en muista nimeä, mutta jotain olen langasta vuosia sitten neulonut.

Sitten sain vielä 400 grammaa Novitan Jelena-nimistä lilaa akryyli-mohairsekoitetta. Tätä samaa lilaa olen joskus aikoinaan ostanut Novitalta pussilankana. En tiennytkään, että sen nimi on Jelena.


Pöllöpuseron pohjaväriksi äidin tuttu haluaa vihreän ja tästä saankin aiheen monien muiden lailla moittia Novitan nykyisiä värikarttoja, perusvihreä sekä tummanvihreät loistavat niissä poissaolollaan. Haaleata harmaan- ja keltaisenvihreää sen sijaan löytyy melkein joka langasta. Onneksi varastoistani löytyi vihreää Evitaa, joka kelpasi. Olen hamstrannut punaista ja vihreää Evitaa itselleni, koska langan sävyt sopivat minulle todella hyvin. Vihreästä olen tehnyt itselleni kaksi poolopuseroa ja punaisesta pitsineuleisen villatakin.

Neulon kyllä mielelelläni muille, mutta jos neuleen haluajalla ei
itsellään ole lankoja valmiina enkä omasta varastostanikaan sopivia löydä, niin en kyllä ala metsästämään matkojen päästä sopivia lankoja. (Tämä oli tarkoitettu muistutukseksi vastaisen varalle äidilleni, joka ei sitten vedä hernettä nenään siellä...)

Toinen keltainen pitsiliina valmistunee tänään tai viimeistään huomenna ja sitten täytynee penkoa komerosta sopivat langat ja aloitella pöllöpuseroa.

1 kommentti:

AnneM kirjoitti...

suloiset kuvat ;)