15.6.2006

Kuvia ja tuliaisia

Ensiksi viime viikolla luvattuja kuvia sinisestä hihallisesta huivista.

At first the pictures I promised last week about my shawl and shrug combination.

Sitten Garnstudion ohjeella tehty "ympyrätakki". Hihoja levensin jättämällä langalle 35 silmukkaa ohjeen 30 sijasta. En pidä nykymuodin makkarankuorihihoista ja ei olisi ollut pahitteeksi, vaikka hihat olisivat olleet vieläkin pari senttiä leveämmät.

Tein takin itselleni, mutta äitini omikin sen itselleen, kuten tuon sinisen hihahuivinkin. Paremmin tuo sinisen sävy hänelle sopiikin. Lankana sama Sportimo-akryylilanka kuin hihallisessa huivissa.


Innostuin neulomaan itsellenikin hihahuivin, jota äitini esittelee. Tein tällä kertaa puoli mallikertaa lyhyemmän, joten hihojenkin osuus jäi lyhyemmäksi. Myös pitsineulemallia muuntelin. Tämäkin Sportimo-langasta 5,5 mm:n puikoilla.
Lopuksi äidin Pärnun tuliaiset. Sain kaksi vyyhtiä Evillan moniväristä villalankaa. Vihreälila 210 gramman vyyhti maksoi 50,40 kruunua ja punasävyinen 265 gramman vyyhti 63,60 kruunua. Kolme sinistä 100 gramman lankakerää ovat tekokuidulla vahvistettua sukkalankaa, joka maksoi 15 kruunua kerä.


My mother visited in Pärnu, Estonia and bought me some Estonian wool yarn.

10 kommenttia:

Tuula kirjoitti...

Tuo ympyrätakki on kiehtonut minua jo pidempään, en vaan ole saanut aloitetuksi. Pitäis se lankakin ensin valita siihen.

Liinu kirjoitti...

Nyt vasta huomaan, miten kaunis ja kätevä tuo hihallinen malli on. Jos viimein saisin aikaisesi jotakin itselleni, voisin tehdä samantapaisen. Sininen näyttäisi olevan äitisi väri.
- Pelkään katkovani puikkoja, niin ahdistunut olen.

Mermaid kirjoitti...

Kylläpä täällä syntyy valmista nopeasti! Hihahuivi näyttää kätevältä, siinäpä oiva lahjaidea tulevaisuuden varalle. Ympärätakki on myös kaunis.

sirpale kirjoitti...

Kauniita neuleita kaikki! Tuo ympyrätakki kiinnostaisi tehdä. Teitkö yksinkertaisesta vai kaksinkertaisesta langasta? Minulla olisi myös tuota samaista lankaa, montako kerää meni?

mhk kirjoitti...

Upeita töitä olet tehnyt! Todella kauniita.

Lankakomero kirjoitti...

Kiitos kommentoijille!
Suunnitelmissa on tehdä vielä puuvillalangasta muutama hihallinen huivi ja olen ajatellut tehdä siitä ohjeen ja laittaa tänne, kunhan ehdin.
sirpale: Tein takin yksinkertaisesta langasta 5 ja 5,5 mm:n puikoilla. Aloitin 5 mm.n sukkapuikoilla (minulla ei ole 5,5 mm:n) ja jatkoin 5,5 mm:n pyöröillä. Lankaa meni 370 grammaa. Tein isoimman koon mukaan ja pyöriöstä tuli hieman pienempi kuin ohjeessa eli läpimitta 117 cm ohjeen 120 cm:n sijasta.

sirpale kirjoitti...

Kiitos vinkeistä ympyrätakkiin :-)

Villasukka kirjoitti...

Kauniita ovat! Oma ympyrätakkini odottaa puuttuvia lankoja...elokuussa...

Tiina kirjoitti...

Kiva huivi ja takki! Valahtaako tuo huivi helposti harteilta?

Lankakomero kirjoitti...

tiina: Parina iltana ehdin tuota punaista käyttää ennen näitä helteitä ja ihan hyvin pysyi olalla.