20.7.2006

Viiniköynnöstä

Sain pitsineuleen Mandarin Petit -langasta tänään valmiiksi. Se olikin nopeampi tehdä kuin arvelin. Koko pusero on Mini Vine Lace -pitsineuletta. En löytänyt sopivaa valmista mallia, joten laskin silmukat itse malliksi annetun trikoopuseron mittojen mukaan ja hihanpyöriöönkin olen tyytyväinen. Pusero on pientä kokoa, neuleen ympärys noin 94 cm ja pituus 54 cm, hihat ovat 3/4-pituiset. Lankaa meni 230 grammaa. Käytin kolmosen puikkoja ja pitsineuleen tiheydeksi sain 22 s kymmenellä sentillä.

Mandarin Petit -lankaa en ole aiemmin käyttänyt ja mielestäni
hinta-laatusuhde saisi noinkin hintavalla langalla olla parempi. Kerä maksoi neljä euroa (siis melkein 24 mummoa 50 grammasta egyptiläistä puuvillaa). Yli puolet halvemmalla saa Anttilasta Viola-puuvillalankaa, joka ei mielestäni yhtään kalpene laadultaan tämän langan rinnalla. Mandarin Petit on maahantuojan mukaan merseroitua, mutta ei kyllä siltä tunnu. Langan vyötteessä ei ole mitään mainintaa merseroinnista. Pientä nöyhtää tuntuu langan pehmeään pintaan tulevan hyvin helposti. Lankaa oli kyllä miellyttävää neuloa ja se oli riittoisaa.


The S-sized long-sleeved top is made of 230 grams of Mandarin Petit -cotton yarn. I used Mini Vine Lace stitch, but otherwise the design is my own.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Heippa!

Itse olen tehnyt yhden puseron Mandarin Petitistä. Pesussa pusero kutistui jonkin verran. Prosentteja en kyllä osaa sanoa. Jos vaikka sanosi, että melkein yhden koko numeron. 38-> 36. Muuten säilyi hyvänä, ainakin ensimmäisestä pesusta. Pesin 60 asteessa ja heitin lopuksi kuivausrumpuun.

Wiktoriina