22.8.2006

3,1415

Mystery Pi -shaali on langanpäiden päättelyä vaille valmis. Kunnon kuvaa tuosta ei saanut millään. Yksivärisen lakanan päällä voisi vielä yrittää, mutta tänään en jaksanut. Saa nuo terassilla otetut kuvat nyt kelvata.

Lankana tuossa on siis alkujaan harmaa täysvillainen Brother-konelanka ja käytin 4,5 millin puikkoja. Langan värjäsin alkukesästä vihreällä karamellivärillä ja huivissa on kahta eri värjäyserää, joten se ei ole kokonaan täysin samanvärinen, mutta ei mielestäni haittaa. Myöskään alkuperäinen harmaa ei ollut tasasävyistä, vaan hieman läikikästä eri harmaan sävyillä meleerattua, mistä johtuu tuo langan epätasainen väri. Voisihan huivin tietysti halutessaan värjätä vielä uudelleen.


Huivi on halkaisijaltaan noin 165 cm ja painaa 170 grammaa. Käytin huivissa vihjeitä 1C, 2A, 3D, 4D ja 5A. Lopuksi neuloin vielä kuusi kerrosta ainaoikeinneuletta ennen päättämiskerrosta ja virkkasin reunaan kymmenen silmukan ketjusilmukkalenkkejä. Vihjeiden 3D ja 4D ohjeissa oli muutamia virheitä, jotka sain onneksi jonkin aikaa pähkäiltyäni korjattua. Itse en taida osata tällaista pyöreää shaalia käyttää, mutta tätähän voi käyttää vaikka pöytäliinana, jollen muuta kohdetta keksi. (Kuvista suurempi versio klikkaamalla.)


My Mystery Pi Shawl is ready. It took 170 grams of Norwegian woollen machine knitting yarn and its diameter is about 165 cm. I used clues 1C, 2A, 3D, 4D and 5A.

Kiitos viime postauksen kommentoijille. Täytyy myöntää, että auringonpaiste huivien läpi sai ne näyttämään ohuemmilta kuin ovat todellisuudessa. Aion kyllä jossain välissä tehdä ohjeet huiveihin, kunhan saan aikaiseksi. Omat muistiinpanoni huiveista ovat tyyliin "neulo reuna- ja keskilisäysten välissä n mallikertaa pitsineuletta x", joten muille tarkoitettuja ohjeita varten tarvitsisi sitten tehdä kunnolliset ruutupiirrokset, että vähemmänkin pitsineuleita tehneet pysyisivät mukana.

5 kommenttia:

Villasatu kirjoitti...

wow, Pi on upea.

Mä tallensin myös nuo ohjeet, jonain kauniina päivänä vielä neulon sen. Se on siitä hauska ohje että kovin montaa samalnlaista huivia tuskin esiintyy, niin monta yhdistelyvaihtoehtoa on olemassa. Mä pidän kovasti sun valinnastasi :-)

villasukka kirjoitti...

Upea! Pyöreää huivia oli minusta kiva neuloa,vaikka koosta ei kyllä saanut oikein realistista käsitystä.

KirsiJ kirjoitti...

Kyllä oletkin taitava! Mitä tuo vihje ohjeissa tarkoittaa? Miten ne vihjeet valitaan? Onko jossakin ohje? Enkuksikin käy.

Lankakomero kirjoitti...

Ohje Mystery Pi -shaaliin oli Yahoon EZasPi-ryhmässä http://groups.yahoo.com/group/EZasPi/. Enää ohjetta ei siellä ole, mutta olen käsittänyt, että ryhmään liittymällä ja tuota ohjetta pyytämällä sen vielä itselleen voi saada. Syyskuussa ryhmässä alkaa uusi Mystery-juttu.

rebekka kirjoitti...

Minäkin olen tehnyt tuon huivin, tai siis siitähän tulee jokaiselle semmoinen kuin haluaa yhdisteltyään kaavioita. Hauska tehdä sitä!!!
Hyvän värinen ja hyvän näköinen!