18.9.2006

Vieläkin mustaa


Edellisessä postauksessa esitellyn mustan topin seuraksi tarkoitettu huivi vei 182 grammaa Kotiväki-lankaa eli kaiken mitä kahdesta 200 gramman kerästä oli topin jälkeen jäljellä. Pituutta huiville tuli 175 cm ja leveyttä juuri ja juuri 35 cm. Reunoissa käytin samaa viiden silmukan pitsineuletta kuin lehtihuivissa. Muuten pitsineule on sama kuin topissakin, mutta jatkuvasti toistuvana ilman noita puserossa olevia reikärivejä.


Mystery Pi kakkosen kolmatta vihjettä olen neulonut 19 kerrosta. Otin äidiltä saamani neljän millin Addit käyttöön ja kummempaa eroa en ole Aeron pyöröpuikkoihin verrattuna havainnut. Olen itse kovasti tykännyt Aeron puikoista. Vanhimmat niin suorat kuin pyöröpuikkonikin ovat 60-luvulta peräisin ja hyvin kestäneet vuosikymmenten kovaa käyttöä.


My Mystery Pi 2 is in the middle of the clue 3 B.

Viime viikolla törmäsin surffaillessani linkkiin, joka johti blogiin nimeltä Addinainen. Sen täytyy olla neuleblogi, ajattelin, mutta kyse olikin ADHD-diagnoosin saaneen kolmekymppisen blogista, joka kylläkin päätyi rss-readeriini seurattavaksi. Ihmisten välisen kommunikoinninhan sanotaan olevan vain 20 prosenttisesti sanallista, 80 prosenttia koostuu eleistä ja ilmeistä jne. Addinaisen blogia luettuani käsitin, että myös joillakin ADHD:n omaavilla on autistien ja Aspergerin syndroomaisten tapaan vaikeuksia tulkita toisten eleitä ja ilmeitä tai esim. ironiaa, ja he siten ottavat usein kaiken kirjaimellisesti, mistä sitten syntyy väärinkäsityksiä ja ongelmia.

8 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Hmm, näin mistään mitään tietämättömänä tuli kuitenkin mieleen, että eivätkö nuo luettelemasi oireet ole enemmänkin autismiin viittaavia? Ja AD/HD on tarkkaavaisuus- ja ylivilkkaushäiriö tai jotakin sen suuntaista.

Lankakomero kirjoitti...

Aika lailla samankaltaisia oireita tuntuu ADHD:ssäkin olevan kuin autismissa tai Aspergerin syndroomassa. Minäkin pidin niitä aiemmin autismiin ja AS:aan kuuluvina, mutta Addinaisen blogista luin, että hänelläkin on samankaltaisia eli ilmeisesti kuuluvat myös ADHD:hen.

Lankakomero kirjoitti...

Tarkensin vähän tekstiänikin lisäten lauseeseen viittauksen autismiin ja Aspergeriin.

Liinu kirjoitti...

Miten voikin olla tuo musta kaunis. Ja huomionvievä vaikka ei ole yhtään konstaileva. Ihailen (kissaa kanssa).

vikke* kirjoitti...

Ihania huiveja ja tuo ympyrätakki tuolla elokuun lopussa on aivan mieletön!!

Meri kirjoitti...

Toppi ja huivi ovat hyvännäköinen yhdistelmä !

juuli kirjoitti...

Huivista tuli oikein nätti! Musta käy kaikkeen.

Tellu kirjoitti...

Mahtava tuo ensimmäinen valokuva! Ja huivisi ovat kaikki upeita!