6.12.2006

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Toivottavasti olette itsenäisiä myös yksilöinä.

Kävin eilen taas kerran luovuttamassa verta ja Punainen risti jakoi luovuttajille tulitikkuja. Ei kun kokeilemaan, voisiko 9,6 cm pitkiä tikkuja käyttää puikkoina. Hätävarana menettelee.


Yesterday I donated blood and Red Cross gave me a packet of 9,6 cm long matches. I had to try, is it possible to knit with them.

Hankin myös vihdoinkin itselleni ulkoisen kiintolevyn. Halvempaa mallia menin tarjouksen perässä liikkeestä hakemaan, mutta laadukkaampi ja hiljaisempi tuote painoi kuitenkin vaa'assa enemmän, joten valitsin sen, vaikka vähän enemmän maksoikin.

Käytän Syncback-ohjelman Freeware-versiota tiedostojen synkronointiin koneen oman kovalevyn ja ulkoisen välillä. Aiemmin otin kerran kuukaudessa turvakopion henkilökohtaisista tiedostoistani ja kuvista CD- ja DVD-RW-levylle SyncBackilla. SyncBackin avulla on helppo kopioida vain uudet ja/tai muuttuneet tiedostot kahden kohteen välillä.

Kirjastosta sain sitten lainaksi sinne juuri hankitun Sharon Millerin Heirloom knitting-kirjan. Ehdotin tuota kirjaa aiemmin syksyllä hankittavaksi ja ehdotus meni läpi. Perusteellisemmin en vielä ole ehtinyt kirjaan tutustua, mutta pikaselailulla kirjassa häiritsi ruutumallien vaihtelevat kokoerot. Jotkut mallit olivat kissankokoisina ja muutamat liiankin pieninä. Kirja sisältää vanhoja perinteisiä pitsimalleja ja niiden muunnelmia, joten mitään ennen näkemättömän ihmeellistä se ei pitsineulefriikille sisällä.

2 kommenttia:

Salomea kirjoitti...

Tulitikkupuikot joskus aikoinani käytin tulitikkuja palmikko puikkona. Aivan oivallinen jos tulitikku on karhea eivät silmukat putoile. Ihana latvia linkki kiitos

Titiri kirjoitti...

Tulitikkua (poltettuna)olen itse kääyttänyt apupuikkona ja kokenut jopa hyväksi avuksi lettineuletta tehdessäni. Nostosilmukat pysyvät sillä hyvin.