7.1.2007

Ensimmäiset sormikkaani

Berrocon sivuilla oli ohje miesten sormikkaisiin ja kun sattui komerossa olemaan ohjeen tiheyteen sopivia kerän loppuja Pirtin Kehräämön villalankaa, niin neuloin sitten vihdoinkin ensimmäiset sormikkaani. Tein ohjeeseen muutaman pienen muutoksen eli pikkusormeen lisäsin yhden silmukan ja kolme kämmenosan lopussa lisättävistä silmukoista lisäsin jo heti peukalonhankaan. Sormien pituudet neuloinkin sitten ihan sovittamalla jokaista erikseen. Nelosen puikoilla tein ja lankaa meni 75 grammaa. Yllättävän nopeat ja helpot tehdä, luulin paljon hankalammiksi.


Believe or not, but until this weekend I was a glove virgin, but not anymore! Berroco has a nice and easy pattern for men's gloves, so I had to knit my first gloves. It was easier and quicker than I thought. I used 75 grams of woollen yarn.

Äitini on meidät sormikkaissa pitänyt ja siksipä ei tosiaankaan ole itse tullut koskaan sellaisia neulottua. Mies pyysi jo syksyllä minulta sormikkaita, mutta en vain aiemmin saanut aikaiseksi. Neulon mielelläni pitsiliinoja, puseroita, hameita ym. suurempia töitä, mutta tuollaisia pienempiä neuleita en millään jaksaisi aloittaa. Kännykkäpussukankin tekemistä olen kohta vuoden aikaillut.

2 kommenttia:

Liinu kirjoitti...

Nämä ovat nyt viikonlopun aikaan toiset sormikkaat jotka bongaan. Jaa että helpot? No, kyllä minäkin vielä joskus.

uhoava gnu kirjoitti...

Minäkään en ole sormikkaita tehnyt ikinä. Tuntuu jo lapasten peukutkin niin nyhertämiseltä, että huh.. Mutta ehkäpä kuitenkin joskus!