20.2.2007

Vihertää jo...

Jotakin olen tämän viikon hiljaiselon aikana saanut valmiiksikin. Pitsineuleisen puseron malli on Sabrinasta 7/05. Hihojen mallineuletta muutin alkuperäisestä. Ohjeen mukainen mallineule oli 2 o, lk, 2 yhteen oikealla ja 2 n, lk, 2 nurin yhteen murjalla. Minä tein 2 o, lk, 3 yhteen, lk oikeilla kerroksilla ja nurjilla kerroksilla kaikki silmukat nurin, tuli jotenkin ilmavampi lopputulos. Myös kaula-aukon leveyttä kavensin kuuden silmukan verran. Lanka on Novitan Ibizaa ja käytin 4,5 millin puikkoja.

Lankaa meni melkein yhdeksän kerää ja kun punnitsin puseron, niin se painaa 414 grammaa ja lankaa jäi yhdeksännestä kerästä 15 grammaa jäljelle eli hieman yli 47 grammaa oli keskimäärin lankaa noissa 50 gramman kerissä. Ei tunnu paljolta tuo kolmen gramman heitto, mutta kilon jos lankoja luulee ostavansa saakin vain 940 grammaa eli vajausta jo yli yhden kerän verran.

Punnitsin piruuttani 12 jäljelle jäänyttä kerää tuota samaa Ibizaa ja kymmenen keristä painoi 47 grammaa ja kaksi 49 grammaa. Olen aika usein lankakeriä punninnut ja tämä sama ilmiö tuntuu koskevan monia muitakin lankoja eli ilmeisesti on sitten mahdotonta saada kerään 50 grammaa lankaa, mutta 47 grammaa onnistuu melkein vakiona...

Puseron takakappaletta neuloessa huomasin, että olin jättänyt yhdestä mallikerrasta kaksi kerrosta pois. Parikymmentä senttiä olisi pitänyt purkaa, mutta en käynyt purkamaan, vaan jätin etukappaletta tehdessä samat kerrokset pois.


The light green long sleeved lace top I knit of Novita's Ibiza with 4,5 mm needles. The pattern is from Sabrina 7/05, but I changed the lace pattern of the sleeves a little and made a higher neckline.

11 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Kaunis pusero. Ihanat hihat.

AnneM kirjoitti...

ihanan keväinen pusero!

Taina kirjoitti...

Noista lankojen painoista jo yhtenä päivänä yritin (mustaakseni Marin blogiin) kommentoida, mutta silloin kommenttini katosi johonkin.

Lankakerän paino riippuu ilmankosteudesta, talvella sisäilma on kuivaa ja lankakerät 'vajaita'. Langanvalmistajilla on käsittääkseni olemassa ihan standardoidut olosuhteet jossa painon pitäis olla se ilmoitettu.

Gehenna kirjoitti...

Meinasin samaa sanoa kuin Taina, et talven kuiva sisäilma vie varmaan osan kerän painosta. Kaunis paita, ja kyllä mun piti pitkään katsella että mitkä kaks kerrosta muka puuttuu... löysin sentään jonkun ajan kuluttua. Tosi huomaamattomia. Hieno on!

Lankakomero kirjoitti...

taina: Tiedän kyllä tuon kosteusjutun, mutta kun aina on vaan useimmat kerät tuon 47 grammaa on sitten ilmankosteus mitä hyvänsä. Villan kohdalla varmaan päteekin paremmin. Olisi kiva tietää, missä ilmankosteusprosentissa tuo 50 grammaa täyttyy eli mitkä ne standardoidut olosuhteet on. Taitaa olla sellainen kosteusprosentti, joka ei todellisuudessa koskaan toteudu. Taidan ottaa yhden kerän tuohon kirjevaa'an viereen tarkkailuun tai sitten lähden tropiikkiin lankaa punnitsemaan.

MrsRed kirjoitti...

Ihana pusero!

rebekka kirjoitti...

Kaunis pusero, ihanan keväisen värinen!!

orvokki kirjoitti...

Vau missä noin ihanaan puseroon on ohje .
Aivan mahtavan näköinen.

Mitz kirjoitti...

That was a lovely lace pattern, I have never seen that one before.
Sabrina you said...

Anne kirjoitti...

Todella kaunis pusero !
Mistä olet bongannut ohjeen ?
Olisi hauska tietää.....

Lankakomero kirjoitti...

Ohje on Sabrinasta 7/2005.