1.4.2007

Värjättyjen lankojen mallitilkut

Neuloin tilkut 30 silmukalla ja leveitä raitoja syntyi, joten ihan kunnollista raitasukkaa näistä tulee. Pidän noista violetti-punaisesta ja vihreä-lilasta, mutta tuo pelkästään Kool Aideilla värjätty turkoosin sinisen ja vaaleamman punaisen yhdistelmä ei kyllä minun silmääni miellytä, varsinkin kun on luonnossa räikeämpi kuin tuossa kuvassa.

Karamelliväreillä värisävyn säätäminen on helpompaa kuin Kool Aidilla ja sävyt ovat jotenkin pehmeämpiä, joten värjäilen jatkossa niillä. Kool Aidin etuna on se, että etikkaa ei tarvita, koska jauhe sisältää happoa. Haju oli myös parempi kuin etikkaa käytettäessä. Värjäsin langat hellalla kahta kattilaa käyttäen.


I made swatches of the yarn I dyed. I like the green-lilac and red-violet ones, but turquoise blue with lighter red is quite an awful combination.

3 kommenttia:

Laritza kirjoitti...

I like the green lilac too.

Helmis kirjoitti...

Hauskaa, mullakin oli jo värjäilyt mielessä. Se on jotenkin niin keväistä ja kesäistä puuhaa, ainakin mulle. En tosin ole Kool Aideja kokeillutkaan, mutta tykkään karamelliväreistä, niillä saa sävyjä säädettyä mukavasti. (tai saa jos osaa..)

Tuo 5/8 huivi on mielenkiintoinen ja etenkin nyt vihreänä tosi upean näköinen!

catarina kirjoitti...

Kiva tuo huivisi, Minullakin värjäykset mielessä, mutta padan ympärillä on vielä lunta!!