26.12.2007

Kyla-muunnelmia - My modifications of the Kyla mittens

Tuulintuvan arvauskilpailusta kesän alussa voitoksi saamani villalangat pääsivät puikoille, kun ennen joulua näin Ravelryssa Monikan kauniit Kyla-kämmekkäät. Lanka oli paksumpaa kuin ohjeessa ja huomasin jonkun verran rannekkeen jälkeen neulottuani, että kämmekkäistä tulee aivan liian leveät. En viitsinyt käydä purkamaan, vaan jätin peukalokiilalisäykset kokonaan pois ja toimihan se niinkin. Neuloin 2,5 millin puikoilla ja lankaa meni 39 grammaa, tiheys 24 s ja 39 krsta.


Before Christmas I found Monika's beautiful Kyla mittens pattern and I just had to knit them. My yarn choice was thicker (24 sts per 10 cm) as pattern's so I noticed while knitting the hand part that it will be too wide. I was too lazy to unravel and only omitted thumb increasings. I also increased length by 10 rows.

Malli on kaunis, varsinkin rannekeosa, joten innostuin neulomaan vielä parit muunnelmat kämmekkäistä. Nyt vähensin silmukkalukua ja tein nirkkoreunuksen 60:llä ja rannekeosan 48 silmukalla. Aloitin lisäykset peukalokiilaa varten kämmenosan 5. krs:lla ja lisäsin 5 kertaa joka 5. krs ja kerran joka 4. krs. Peukalon tein 18 silmukalla (16 + 2 väliin luotua). Peukalon hangasta poimin 2 silmukkaa ja neuloin kämmenosan loppuun 42 silmukalla. Kämmenosan palmikkokuviosta tein kapeamman jättämällä molemmista reunoista kaksi nurjaa pois. Lisäsin myös kuvion pituutta. Keltaisissa on 14 kerrosta ja toisissa vihreissä 10 kerrosta enemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa.


The pattern is so beautiful, particularly the cuff part, so I wanted to knit more Kylas. The yellow ones and the another green ones have only 10 bobbles and the cuff has 48 stitches and I decreased stitches to 44 right after cuff. Thumb increasings I made 5 times on every fifth row and once every fourth row. I also increased the length of the cable motif on the back of the hand. The yellow ones have 14 more rows and the green ones 10.
3 kommenttia:

TiinaR kirjoitti...

Tosi kaunis malli! Ja ihanista väreistä olet kämmekkäitä tehnyt :)

naina77 kirjoitti...

Upeita malleja, sekä alkuperäinen että muokkaamasi! Pitäisiköhän sitä yrittää tuota sipulinkuorilla värjäystä itekin joskus, kivan keltainen on nimittäin tullut.

Niin ja sitä piti vielä sanomani, että on mahtavaa että teillä on säilynyt tallessa noinkin vanha postikortti kuin tuossa aiemmassa postauksessa. Ne on niitä varsinaisia aarteita!

Seijasisko kirjoitti...

Voi, että ovat ihanat. Tekisin kyllä heti tuollaiset, mutta kun en ymmärrä enkunkielisitä ohjeista mitään.

Muutenkin sinulla on hienoja töitö täällö ja tosi ahkerana olet ollut!