6.3.2008

Bää bää

Yllätyin siitä, kuinka moni ei merinolampaiden kohtelusta tiennyt. Itse olen Peter Singerini aikanaan lukenut.

Epäeettisten tuotteiden ostamatta jättäminen on pienen ihmisen paras tapa vaikuttaa.

4 kommenttia:

muoriska kirjoitti...

Ei ne toisiaan sulje pois, mutta ( ei välttämättä tässä tapauksessa) usein halutaan kiinnittää huomio toisaalle kun on liian lähellä myös vastaavia ongelmia.

Nykytekniikka mahdollistaa jo sen että langan valmistajat voisivat merkitä vyötteisiin villan alkuperä maan vaikka numerokoodina, jonka voi tarkistaa nettisivulta, kuten esim. Mondo-kahvissa sen että mistä ko.paahtoerän pavut ovat.

Ja mielestäni tätä voisi vaatia ensin, ja sitten sen jälkeen vielä tarkempaa..
Ei maailmaa rakennettu päivässä, eikä sitä paranneta edes kahdessa. Ja kaikki alkaa ensimmäisestä askeleesta.
:)

Lankakomero kirjoitti...

Merinovillasta varmaan aika pieni osa käytetään käsityölankana, suurin osa menee vaateteollisuuden kautta, joten siinä mielessä ei langankuluttajan tarvitse syyllistää itseään sen enempää kuin langattomankaan. Ihan hyvä, että asia taas nostettiin esille, jokainenhan voi sitten tahollaan päättää minkälaista tuotantoa haluaa tukea.

verano kirjoitti...

Itsekin yllätyin neuleblogeissa nousseesta kohusta, sillä itselleni asia oli jo tuttu. Johan siitä Ullan artikkelissakin on reilu vuosi sitten kerrottu..

Liinu kirjoitti...

Minua ei oikeastaan ihmetytä ihmisten tietämättömyys. On pikemminkin sääntö kuin poikkeus, että yhteiskunnallisista asioista ei olla kiinnotuneita. Yhtä vähän tunnetaan ilmiöiden ja kansojen kulttuurista historiaa tai kontekstia. - Se että joku nyt valaistunut myy "pahat" merinovillansa, koska ei voi itse niitä käyttää, on mielestäni oiva esimerkki siitä, miten asioista tiedetään ja niihin suhtaudutaan trendien mukaan, yleensä pinnallisesti.