25.5.2008

Välitöitä - In between knits

Tämmöinenkin mytty Lankakomerossa piileskelee. Valmistunee joskus... Olen pitänyt tätä sellaisena välityönä eli teen aina muiden neulomusten välissä, esim. kun olen saanut neuleen valmiiksi ja en vielä ole aloittanut uutta.

Lanka on jälleen yksi vinttilöytö eli 70-luvun konelankaa, joka valitettavasti oli kerällä kaksinkertaisena. Olen työllä ja tuskalla kerinyt langat erilleen (suurimman osan vielä ihan yksin), sillä yksinkertaisena lanka on juuri sopivaa huiviin. Jos jollakulla on käyttökelpoinen niksi, miten kaksinkertaisena keritty lanka saadaan vaivattomimmin eroteltua, otetaan se riemumielin vastaan. Muutenhan tuo sujuisi, mutta se kiertyminen.


I have been knitting Dem Fischer sin Fru shawl between other knittings, so it's progressing slowly. Yarn is machine knitting yarn from 70s, real vintage found from my attic.

6 kommenttia:

MaaritH kirjoitti...

Mulla oli sellanen kahden muovitötsän sydeemi. Olivat toisissaan sellasella klipsulla ja saivat vapaasti pyöriä. Molempiin sitten kerin aika ajoin.

Ja tämä kommentti suorastaan huutaa kuvien puutteesta :P

Lankakomero kirjoitti...

Kuva tosiaan selvittäisi. Olen yrittänyt sitä alkuperäistä kerää ilmassa pyöritellä saadakseni keriessä syntyvän kierteen pois.

Stella kirjoitti...

Arvasit oikein - kuvassa on mäntykukka, jota ei kerran nähtyään taida hevillä unohtaa. On sen verran erikoinen tapaus kotimaan kasvimaailmassa. Minulla ei valitettavasti ole niksiä tuohon langanerotteluun, mutta josko saisit kuvan tuosta em. vinkistä :P

Teija kirjoitti...

Kiitos siitä koiralinkistä...Itse Googlasin vain enkunkielellä enkä törmännyt tuohon. Sydämestäni toivon että olisi tosiaan niin että koiraa ei näännytetty siellä nälkään. Kuten kirjoitinkin, vaikea olisi uskoa ihmisten vain seuraavan koiran kärsimystä vierestä. Mene ja tiedä. Suuresti ihmettelen kyllä jos taiteilija haluaa olla eläinrääkkääjän maineessa tieten tahtoen, kun ei voi selkeästi tästä asiasta kertoa. Siinä on monessa tähtäimessä helposti. Kuten sanottu, mikä on totta ja mikä ei, mutta jo pelkän ajatuksenkin tasolla juttu on tosi kieroutunut.

Huivi näyttää tosi kauniilta, jäämme odottelemaan pinkeämpiä kuvia :)

Monika kirjoitti...

You found this yarn from the 70s, and it's still good??? Wow!

KirsiJ kirjoitti...

Hei! Vinkkiä kaksinkertaisen langan erottelemiseen. Mulla on ollut langanpäät molemmissa käsissä, toinen vasemmassa ja toinen oikeassa. Olen (ainakin lankakerän) laittanut jalkojen välistä lattialle ja puristanut polvet yhteen. Sitten erottelen langat yhtäaikaa vetämällä molemmille puolilleni tekemällä kaksi lankakasaa. Siitä onkin sitten taas helppo keriä kerälle. Että näin. Toivottavasti auttaa.