5.7.2008

Ei päätä, ei häntää

Olen pitänyt tosi paljon turkoosista puserostani, joten ajattelin neuloa itselleni toisenkin. Varastoissani oli vajaat viisi kerää tummanvihreää puuvillaista Evergreen Olivia -lankaa, josta sitten puseron tein. Lanka on melko ohutta (185 m/50 g) ja sen paksuus vaihtelee. En nyt muista, miksi tuollaisia lankoja virallisesti kutsutaan, mutta pidän niiden aikaansaamasta elävästä, epätasaisesta pinnasta. Hihoihin kokeilin eri pitsineuletta kuin edellisissä versioissa.

Sain puseron valmiiksi, kävin heti sovittamaan sitä, mutta katsoessani peiliin huomasin, että pusero sai kyllä silmäni näyttämään aivan vihreiltä, mutta langan sävy ei käynyt lainkaan ihonvärini kanssa, vaan sai sen näyttämään omituiselta. Näytin puseroa äidille, joka vihreän ystävänä ihastui siihen heti ja halusi sen itselleen. Minulla on punertavasävyinen iho ja äidilläni keltasävyinen, joten useimmiten, jos jokin väri ei käy minulle, käy se äidille ja päinvastoin.


I like my turquoise top down lace raglan a lot, so I wanted to knit another one for me of Evergreen Olivia cotton yarn. This old vintage yarn is quite fine (185 m/50 g) and uneven, so it produces lovely vivid surface texture. I also like the dark green colour a lot, but after I got my knitting finished and tried it on, I noticed that though it made my eyes look so green, this particular shade of green didn't suit at all with my skin tone. So I showed it to my mother and she loved it and wanted to have it. My skin tone is cool with pink undertones and my mother has warm skin tone with yellow undertones, so the colours that suit me don't suit my mother and vice versa.

Yet some pictures of my Dem Fischer sin Fru shawl, so you can see how big it really is. Here my mother, (about 175 cm with high heels and 168 cm without) models it.

Dem Fischer sin Fru -huivista vielä pari kuvaa, joista näkee miten suuri huivi tosiaan on. "Päättömänä mallina" hieman alle 170-senttinen äitini (kuvan kenkien kanssa noin 175 cm), pienempi ihminen hukkuisi huiviin kokonaan. Nätti tuo huivi on minustakin, kiitos vaan kaikille kommentoijille!

11 kommenttia:

Outi kirjoitti...

Aivan ihana huivi! Ja puserokin on kaunis =)

KristiinaS kirjoitti...

Voi jufe kun nää sun neuleet on kaikki niin nättejä. Ja tosi kivoja noi sun omat mallit. Kyll oot hyvä tekemään:)

SatuU kirjoitti...

Kyllä on taas niin upeita töitä!!!

Eija kirjoitti...

Kyllä on kaunis pusero, malli on aivan ihanan näköinen. Olisi kiva jos olis niin kesäkelit että tuollaisella tarkenis jopa ulos.
Huivikin on komea ku mikä.

Eija kirjoitti...

Palasin sanomaan että blogissani on sinulle jotain

annikainen kirjoitti...

Sinä se olet taitava ja ahkera ihminen, ihailen.

Lankakomero kirjoitti...

Kiitos kehuista!
annikainen: Ahkeruuteni on kovin valikoivaa laatua...

Villasukka kirjoitti...

Huokailen täällä ihastuksesta! Huivi on ihan mieletön ja topinkin laittaisin heti päälleni - väri on tasan tarkkaan oikea!

Lankakomero kirjoitti...

villasukka: topin vihreä on tosiaan kaunis ja luulin sen käyvän itselleni, mutta on nuo sävyt niin pienestä kiinni eli hieman kylmempi sävyn olisi pitänyt olla, että olisi sopinut ihooni.

Tupuna kirjoitti...

Upeita töitä:)

Lilli kirjoitti...

Onpa komia huivi ja mikä työ!