18.9.2008

Test your color IQ

Kävin tekemässä värinäkötestin. Tiedän jo entuudestaan, että minulla on hyvä ns. värimuisti ja nyt tuli sitten testattua värinäkökin. Kaikki meni oikein, 0 virhettä. Aika kauan aikaa noita värineliöitä järjestelin ja muutamassa kohdassa mallailin jonkin aikaa järjestystä, mutta nappiin meni. Värit eri sävyineen ja vivahteineen ovatkin aina olleet tärkeitä minulle.

I just made a color IQ test and I have a perfect color vision, zero mistakes. Rather long time I arranged those colour squares, but all went their right places.

4 kommenttia:

teisa kirjoitti...

Kokeilin minäkin, mutta en käyttänyt kuin ehkä 10 min. 4 meni väärin, mutta syytän siitä työpaikan tietokoneen ikivanhaa näyttöä, jonka katsomisessa minulla on muutenkin todellisia vaikeuksia :-D

Lankakomero kirjoitti...

En kattonut kellosta tarkkaa aikaa, mutta ehkä 15-20 minuuttia kaikkiaan meni. Ensin lätkäisin ne värit suurinpiirtein järjestykseen, mutta sitten vielä pariin kertaan tarkistin kaikki läpi ja parin kuution paikkaa vaihdoin. Kaikki väreihin liittyvä on minusta tosi mielenkiintoista. Silmää voi varmaan jonkin verran harjaannuttaa erottelemaan eri sävyjä, mutta eiköhän värierottelukyvyn hyvyys tai huonous ole syntymässä saatu ominaisuus, samoin kuin esim. värisokeuskin. Onkohan naisilla keskimääräisesti parempi värienerottelukyky kuin miehillä, ainakin värisokeutta esiintyy miehillä enemmän.

Anonyymi kirjoitti...

Muistan kun tein tuon ensimmäistä kertaa, ei varmaan mennyt viittäkään minuuttia ja kaikki oikein. Mulla on kyllä hyvä näyttö, johtuneeko siitä.

Värimuistikin on hyvä, sitä on aika moni kummastellut... "Miten voit muka muistaa sen sävyn?" Ja kun päästään vertaamaan niin väri heittää hyvin vähän tai ei ollenkaan :)

Sami Jumppanen kirjoitti...

Eka kerralla 10, mutta silmissä "suhisi" ja väririvit vääntyilivät.
Nyt oli parempi "kunto" ja sain kaikki oikein.

Onko naisilla parempi värienerottelukyky? Keskimäärin kyllä. Tuon testisivuston faktan mukaan vain yhdellä 255 naisesta on värinäössä puutteita, kun miehillä suhdeluku on 1/12.

Olen myös kuullut (ja todennut) että naiset näkevät ainakin sinisen sävyjä paremmin, tai ainakin eri tavalla :) Pipo, jonka minä sanon olevan musta, voikin olla sininen!

Värienerottelukyky voi silti minulla olla "riittävä". Täydellistä ei olekaan... :)