5.11.2008

DROPS neck warmer

Neuloin DROPSin kauluksellisen hartianlämmittimen itselleni. Käyttämäni Rondo Lilie -lanka on ohuempaa kuin ohjeen suosittelema eli sain 5,5 millin puikoilla noin 13,5 silmukkaa helmineuletta 10 sentille. Niinpä otin silmukat isoimmasta koosta saadakseni L-kokoisen lopputuloksen. Tein lämmittimestä myös jonkin verran lyhyemmän eli 62 senttiä yläreunasta alareunaan. Tykkään kovasti. Tämä on mainio vetää harteita lämmittämään, kun tietokoneen ääressä alkaa viluttamaan.

Syötin sitten tuon käyttämäni langan tiedot Ravelryyn, kun ei niitä siellä ollut ja koin pienen valaistumisen: Lanka on 80-90-lukujen vaihteesta ja olen aina luullut, että sen nimi on Rondo Lillie, tänään vyötteen tietoja Ravelryyn siirtäessäni huomasin, että nimi onkin Rondo Lilie. Olen 20 vuotta lukenut nimen väärin! Aivot on kummalliset, jos ensimmäisellä kerralla lukee jonkin sanan väärin, hahmottaa sen muillakin kerroilla samalla tavalla. Kansakouluikäisenä luulin vuosia, että smaragdi on smagardi, kunnes ensimmäisen kerran kuulin sen lausuttuna.


I made a DROPS neck warmer for myself. Yarn I used is finer and has bigger gauge (13.5 sts per 10 cm with 5.5 mm circulars) than yarn suggested, so I take stitch amount from size XXXL to get size L. My neck warmer is also shorter, it is only 62 cm. Yarn is 80/20 acrylic mohair blending. This is a wonderful piece of garment to wear at home, when you sit in front of PC and need something to keep you warm.

Today morning I had made sandwiches for myself and I put boiled sliced egg on them and some butter on the slices. I left the sandwishes for a while and went to other room and when I came back Tuppo was on the table licking my sandwishes. He just couldn't resist the smell of melting butter.Laitoin aamulla ruisleivän päälle raejuustoa, paprikaa, salaattia ja kananmunaviipaleita, joiden pinnalle voinokareita. Jätin leivät pöydälle ja kävin toisessa huoneessa. Palatessani Tuppo oli pöydällä nuolemassa leipiäni. Se kissa ei sitten pysty vastustamaan sulavan voin tuoksua!

3 kommenttia:

JossuP kirjoitti...

Heh! Pitäähän sitä jokaisella olla oma hovimaistaja, eikös? Eihän sitä muuten tiedä, onko leipä kunnossa, että sen voi emännälle luovuttaa..

stricker kirjoitti...

Juu, on varmaan hyvä hovimaistaja :-).
Mulla on ollut vuosia samanlainen lukemistyyli Gedifran langoissa ... ne oli mulla pitkään Gefidra enkä ollenkaan huomannut virhettäni. Taisin huomata väärän lukutyylin vasta joskus lankaa guuglatessani, kun ei alkanutkaan löytyä oikeita lankoja.
Vedin muuten pitsineuleesta helman taas kuitenkin eilen auki ja nyt tuntuu vielä paremmalta ... kai se vaan niin on, että hiljaa hyvä tulee, vaikka yleensä olenkin hirveän malttamaton :-). Saisinkohan huomenna tiedot valmiiksi?

Lankakomero kirjoitti...

Jossu P: Tuo onkin hienosti ilmaistu, hovimaistaja tosiaan.
Stricker: Minäkin olen aina lukenut Gedifran Gefidraksi ja vieläkin joudun aina miettimään kumpi se on. Eikä mitään kiirettä niiden lankatietojen kanssa.