22.11.2008

Langan kierrätystä

Nähtyään ja kokeiltuaan minun tummansinistä hartianlämmitintäni tahtoi äiti sellaisen myös. Lanka on vanhaa jo kerran käytettyä. 90-luvun alkupuolella neuloin siitä äidille lepakkohihaisen puseron, joka oli pitkään yksi hänen suosikkineuleistaan, mutta sitten aika ajoi sen ohi ja päätimme purkaa puseron, koska lanka oli hyväkuntoista ja väri sopii hyvin äidilleni.

Lanka on Pingouin-lankoja, mutta olen aikanaan ostanut sen poistomyynnistä ilman vyötteitä, joten langan nimestä ei ole tietoa. Minulla oli ja taitaa vieläkin olla pari kerää samaa lankaa myös vaaleansinisenä. Etsiskelin Ravelrystä tietoja, mutta juuri tätä lankaa ei sieltä Pingouin-lankojen joukosta löytynyt. Pingouin Eclat muistutti lankaa eniten, mutta polttotestin, hajun ja tuntuman perusteella lanka on viskoosin ja mohairin sekoitusta, poltettu lanka mureni tuhkaksi. Olisiko tämä sitten Pingouinin Le Lizardia, jota Eclatin sanotaan muistuttavan, mutta en Lizardista googlettamalla mitään tietoa löytänyt.

Tämäkin lanka on ohuempaa kuin ohjeen suosittelema, joten otin taas silmukat isoimmasta koosta saadakseni L-kokoisen lopputuloksen. Lyhensin kaulusosuuden pituutta kuten aiemmassakin ja lämmittimen koko pituus on 63 cm. Lankaa kului 280 grammaa. Tämä on aivan mainio vaatekappale. Omaani olen käyttänyt päivittäin ja suunnitelmissa olisi tehdä itselle toinenkin samantapainen.After seeing my dark blue neck warmer my mother wanted to have one too, so I knit.

As with my own neck warmer I used a finer yarn than suggested in DROPS pattern and took stitch amount from size XXXL to get size L and made it shorter, about 63 cm.

I used old yarn from my stash. It is Pingouin’s, but it isn’t Pingouin Eclat, though it reminds it. I made a burning test and residue is similar to mohair and rayon blend, which it also looks and feels like. I have bought this yarn a long time ago from sale without bands, so I haven’t any further information of it.

Ei kommentteja: