23.2.2009

Kevätpäiväntasausyllätyshuivin kuudennen vihjeen a-osa

Kiirettä on pitänyt ja nettikin on nikotellut viime aikoina, mutta tässä se nyt on:

Kevätpäiväntasausyllätyshuivin vihje 6a

Jaoin kuutosvihjeen kahtia ja tämä on sen a-osa, b-osa onkin sitten viimeinen ja sen saatte 6. maaliskuuta.

EDIT HUOM! Vihjeen kerroksella 201 on virhe! 3 silmukkaa yhteen sijasta pitää neuloa 1 silmukka oikein!  Korjaan kaavion ja laitan tänne tiedoksi, kun korjattu pdf on ladattavissa!

EDIT: Ohjetiedosto on korjattu! Tuhannet kiitokset Eilalle virheen huomaamisesta! Toivottavasti virheestä ei ole aiheutunut kohtuuttomasti vaivaa! Anteeksi!Sain jo lähes kaksi viikkoa sitten Nautical Knitteriltä Kreative Blogger Awardin, mutta niin on aika rientänyt, etten ole siitä ehtinyt aiemmin kertoa enkä sen puoleen miettimään keille sen eteenpäin jakaisin.

16 kommenttia:

Pirena kirjoitti...

Kiitos taas kivasta ohjeesta ja eikun jatkamaan.

Villa Lankala kirjoitti...

Kiitos vihjeestä!. Huivin neulominen on ollut mielenkiintoista; välillä epätoivossa ja välillä niin onnellinen. Epäilin huivin kokoa, mutta kyllän siintä on muotoutumassa ihan normaalikokoinen huivi. Ja taas huivin neulonnan pariin:-)

Mammutti kirjoitti...

Kiitokset vihjeestä. Minä en olis ikinä olevani vihjettä odottaessa, kuin pikkulapsi jouluna: Joko se tulee!!! Olen siis täysin koukkuuntunut vihjeisiin. Nyt vaan miettimään, kumpi huivi oteaan ensin käsittelyyn...
Hyvää viikonjatkoa!

Ledu kirjoitti...

Innoisani taas tulostin uusimman vihjeen! Valitettavasti huivin neulominen on kääntymässä jo loppusuoralle. Nyt sitten neulomaan molempia huiveja vuorotellen... Kiitokset Päiville ja onnea tunnustuksesta!

KaSil kirjoitti...

Kiitosta kiitosta!
Nyt vain buranaa napaan että pystyn tällä olkapäällä neulomaan! IHanaa!

amma kirjoitti...

Täällä on teknisiä onkelmia (puikko hajos :( ohje o loistava) joten oon juminu 4 vinkkiin, mut ny tuntuu ettenhän mää vallan raatsi neulookaan enää-ettei vaa lopu =)

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Ihanaa taas uusi vihje. välillä olen purkanut huiviani..virheiden johdosta..mutta kyllä ne etenee..
Nyt taas palailen kutomiseni pariin KIITOS vielä Päivi kivasta vihjeestä=D

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Onpas mukava lukea teidän kommenttejanne! Ja pahoittelen vielä tuota häslinkiä tuon kaavion kerroksen 201 kanssa!

Matleena kirjoitti...

En ollut huomannut tätä korjausta ja aikani pähkäiltyäni sen kerroksen 201 kanssa tulin siihen lopputulokseen, että virhe siinä pitää olla. Ja sain sen jopa ratkaistua ja aivan oikein! Varmistuksen asialle sain, kun tulin tänne sivullesi panemaan kommnetissa kysymyksen ko. asiasta. Virheen itsenäinen selvittäminen antoi minulle lisäuskoa omiin kykyihin, kiitos sinulle siitä! ;) Ja nyt parin viimeisen kerroksen kimppuun!

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Matleena: Olet ihana ihminen, kiität minua virheestä! Mutta toisaalta, asioissahan on aina kaksi puolta. "Ei mitään niin pahaa, ettei jotain hyvääkin", tapasi mummonikin aina sanoa.

SatuA kirjoitti...

Hei, onko 199 rivilläkin virhe. Olen aloittanut 199 rivin jo neljästi ja purkanut joka kerta! Laskin nyt silmukka silmukalta rivin 197 ja se on oikein ja mätsää silmukoiden/ohjeen kanssa. Kun aloitan 199 riviä saan kavennuksien aloituksen osumaan kohdalleen ensimmäisellä kerralla, mutta silloinkin vasurin puoleiselle puikolle jää 197 kerroksen viimeinen yhteen kavennus ympäröivine lankankiertoineen. Mikäli jatkan eteenpäin niin kun ohjeessa tulee kavennukset olen 3 silmukkaa perässä ettei kavennus osu kohdalleen! Mikä mättää? Pitääkö kavennusten osua kohdakkain kuten ymmärrän ohjeesta?

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

SatuA: Ihan oikein pitäisi rivin 199 olla ja kavennusten osua kohdakkain kuten kaaviossa. Mammutin puikot -blogissa on iso kuva, josta näkyy millainen sen kohdan pitäisi olla. Mammutti on lopettanut huivin langan loppumisen takia jo kerroksella 203, mutta tuosta kuvasta (linkki kuvaan) kyllä selviää, miten kuvio muotoutuu.

Ledu kirjoitti...

Huh,
mietin jo, että missä olen neulonut väärin...
Onneksi tajusin tulla tarkastamaan blogistasi. Kiitos korjauksista ;) Mukavaa hiihtolomaneulomista kaikille, joilla loma on.

Seija kirjoitti...

Hyvä, että viimein hoksasin tulla tänne katsomaan mahdollisen virheen oikaisua. Olen tänään neulonut ja purkanut ja etsinyt omaa virhettäni kerrokselta 201, kun se ei vaan täsmännyt!!!

Anonyymi kirjoitti...

HEI PÄIVI!!
OLEN KUTONUT VAUVAN NUTUN JA TOSSUT MUTTA NYT KIIKASTAA EN PÄÄSE ETEEN EN TAAKSE SIINÄ TOSSUJEN LOPUSSA OHJEESSA ON ETTÄ YHDISTÄ SIVUSILMUKAT POHJASILMUKOIHIN ELIKKÄ MITEN ??? AIVONYSTYRÄNI EIVÄT KERRO MULLE MITÄ TEEN... MUUTEN OLI OIKEIN HYVÄ JA HELPPO OHJE SEKÄ NUTTUUN JA HOUSUIHIN... KIITOS ETUKÄTEEN VASTAA NIIN PIAN KUIN VOIT !!!

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Molemmilla sivuilla on siis 6 s ja keskellä 12 (=pohjasilmukat) ja olet kantapään kohdalla. Yhdistä toiselta sivulta 6 s pohjan 6 silmukkaan silmukoimalla tai kolmen puikon päättelyllä ja toisen puolen 6 sivusilmukkaa samoin pohjan jäljellä oleviin 6 silmukkaan. Jäljelle jää silloin ommeltavaksi vain takasauma kantapäästä ylöspäin. Ohjeen tossun kuvassa tämä kohta näkyy kantapäässä. Jos et silmukoimalla halua yhdistää, voit myös päättää kaikki silmukat ja ommella saumat.