7.3.2009

Pienet ilot

Tällainen yli kilon kartio ohutta konelankaa tarttui eilen mukaan. Kartion sisällä lukee mm. Snia Viscosa Milano Tipo acrilico 2/36x29 (outo merkintä, paljonkohan tuossa on metrejä sadassa grammassa?). Pakko tuo oli viidellä(!) eurolla poimia, vaikka täyttä akryylia onkin. Sopivaa huivikokeiluihin ja kivan väristä.


I bought over a kilo of machine knitting yarn at a charity flea market. It was a real bargain, only 5 euros! It is acrylic, but it's ok for lace shawls and scarves and I like the colour.

The other find was an unused white English teapot, 2.80 euros. I'm addicted to green gunpowder tea and I and my DH consume about 100 grams of tea per week, so we prefer buy our tea in economy size 500 gram packets. I'm also rather picky what comes to tea. Teabags and most flavoured teas (except jasmin tea) are no-nos to me, loose green tea it must be. There isn't this particular 7 étoiles tea brand available in shops near us, so when I have possibility to buy it, I'll buy it to last for several months. Yesterday I bought 4 kilos of tea!Toinen kirpparilöytö oli täysin käyttämätön valkoinen englantilainen teekannu, 2,80 euroa. Uusi teekannu on ollut hakusessa jo parin vuoden ajan. Vanhasta kun kansi on rikkoutunut ja se on muutenkin suunniteltu niin, että jos sen täyteen laittaa ja käy kaatamaan, niin tee tulee suuaukosta yli eikä vain nokasta niin kuin pitäisi. Tämän suunnittelun kukkasen takia myös kansi aikoinaan rikkoutui, sillä se ei teetä mukiin kaataessa pysynyt paikoillaan, vaan tippui aina. Mutta nyt löytyi sellainen yksilö, jossa kansi pysyy paikoillaan eikä tee valu kuppiin kaataessa yli äyräiden ja ihan kauniskin se on.

Myös teetä tuli ostettua vaatimattomat neljä kiloa. Kuvassa olevat paketit ovat puoli kiloa kukin. Suosikkiteeni yleisteeksi on kiinalainen vihreä gunpowder irtotee, myös Chunmee kelpaa. Maustetuista teistä en yleensä pidä, mehut mehuina ja tee teenä, jasmiini- ja lootustee tekevät kuitenkin poikkeuksen. Pidän vahvasta, voimakkaan makuisesta teestä sellaisenaan ilman sokeria. Saan vieroitusoireita, hermostun ja päätä alkaa särkeä, jos en saa päivittäistä teeannostani. Muita addiktioita minulla ei olekaan...no, ei ainakaan ruoka- ja juomapuolella...

Ruokamarkettien hyllyt ovat täynnä kaikenlaisia maustettuja teesekoituksia, mutta kunnollisen maustamattoman kiinalaisen vihreän teen löytäminen isommissa tai usein jo 100 gramman pakkauksissa irtoteenä kohtuuhintaan onkin sitten kiven takana. Meillä riittää 100 grammaa teetä noin viikon, joten mitään järkeä ei ole neljän euron molemmin puolin maksavia 100 gramman pakkauksia ostaa, kun 5 - 6 eurolla saa etnokaupasta puoli kiloa. Kun vain tuollaisia etnoliikkeitä olisi lähempänä. Nyt on ostettava useammaksi kuukaudeksi silloin, kun kohdalle sattuu. Tuota 7 étoilesin gunpowderia parempaa olisi Ahmad Tean gunpowder. Tallinnasta olen sitä joskus ostanut, kotimaassa sitä ei vielä ole missään eteen sattunut.

Olin pari kuukautta ilman tuota 7 étoilesin gunpowderia ja sinä aikana tuli juotua niitä harvoja vihreitä irtoteitä, joita kauppamatkoilla löytyi eli Twiningsin gunpowderia (litkua) ja Clipperin Organic Loose Green Teata (menetteli, mutta jotain puuttui, liian laimeaa makuuni) sekä Temple of Heaven Special Chunmee -teetä, jota vuosia sitten ennen gunpowderiin ihastumistani yleensä join. Eilen nautin, kun sain taas kunnon teetä! Kyllä sitä voi olla pienestä onnellinen.

7 kommenttia:

Villa Lankala kirjoitti...

Itse olen myös vihreän teen ystävä. Kunnollista vihreää teetä on vaikea löytää. Kerran löytäessään hyvän vihreän teen merkkiä tuskin koskaan vaihtaa. Minä juon japanilaista vihreää teetä, jota tuotan sieltä. Tuon teen loppuessa sitten juodaan hampaat irvessä kaupan teetä siihen asti kunnes saadaan täydennystä. Kiitos vielä kerran huiviohjeesta!. Se tosiaan loppu liian äkkiä :-(. Ainahan voi uuden huivin halutessaan tehdä:-D Hauskaa lauantai-iltaa!

Ledu kirjoitti...

Teetä on mukava juoda, kun sohvannurkassa istuu ja neuloo jotain mukavaa neuletta ;) Kiitos vielä kerran huiviohjeesta! Saimpas valmiiksi toisen huivin!

Ledu kirjoitti...

Kiios vierailustasi ja kommentista! Toista huivia teen edestakaisin... neulon puran... Taidanpa ottaa aivan jotain muuta neulottavaksi ja pitää taukoa... HUH!

Monika kirjoitti...

That's a LOT of green tea! But you are right, I agree with you on what comes into my tea pot and what not. You really need to knit your tea pot a tea mitten! :o)

Paula kirjoitti...

Olipas hyvä kirppislöytö, kauniin mallinen teepannu. Itsekin tarvisin uuden pannun ja aika monet ovat sellaisia ärsyttäviä ruikkijoita.

Maria kirjoitti...

Moi! Mulla on etsinnässä myös tasan tuommoinen teekannu. Nykyinen alkaa käydä vanhaksi, ja tuommoista on melko vaikea löytää. Saisinko käyttää valokuvaasi, jos laitan ostetaan-ilmoituksen jollekin nettikirpparille?

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Hei Maria! Voit kyllä lainata kannukuvaani, kunhan mainitset, että kuva lainattu lankakomero.blogspot.comin luvalla.