19.6.2009

My handspun

Eka itsekehrätty lankani, noin 15 grammaa, jonka kehräsin perinteisellä suomalaisella kirpparilta hankitulla rukilla (lainassa) suomenlampaan pesemättömästä karstamyllyllä karstatusta villasta (tuttavankauppaa, luomua) ja sitten pesin langan Marseille-saippualla.

Ihanan pehmeää ja möykkyistä, kuin pumpulia. Tämän jälkeen olen kehrännyt pari rullallista samanlaista lankaa, mutta ne on vielä pesemättä. Yritin tarkoituksella tehdä mahdollisimman löyhäkierteistä. Ennen pesua lanka oli vaaleanruskehtavaa, mutta pesu muutti sen kauniiksi sekoitukseksi valkoista ja harmaata.


My first handspun yarn! I spun it with a traditional old Finnish spinning wheel and a material was natural unwashed, carded Finn sheep fleece from my friend’s few pet sheep. I washed yarn with Marseille soap and it's so soft and fluffy.

Oikein mukavaa juhannusta kaikille!

5 kommenttia:

Mammutti kirjoitti...

Oikein hyvää Juhannusta!
Meillä sää ei suosi juhlijoita, tosin tytöt hyppii parhaillaan pellolla yhdeksää kukkaa etsien. Minä ompelen viimetippaan jäänyttä korttia huomiselle hääparille ja lämmittelen saunaa.

Pirena kirjoitti...

Mukavaa tehostelankaa oot kehrännyt. Mun kehruut on vissiin tältäkeväältä jääneet, mutta jospa tulisi kauniita kesäpäiviä, niin kenties kantaisin rukin ulos tai edes karstailisin. Viime-elokuussahan aloitin karstailla ulkona kun oli lämmintä ja sainkin paljon lepereitä varastoon. Oli sitten hyvä aloittaa kehruun opettelua syksyllä. Ihmeen helposti pääsin alkuun.
Mukavaa juhannusta vaikka sää ei oikein mukava olekaan.

Villasukka kirjoitti...

Varo vaan, kehrääminen on koukuttavaa ;)

Villa Lankala kirjoitti...

Onnea ensimmäiselle itsekehrätylle langalle!
Jatkoa itsekehrätyille langoille on varmasti odotettavissa:) Tuo kehruu on addiktoivaa ja niin mukavaa touhua.

Hauskaa juhannuspäivää! Sää on täällä harmaa. Toivotaan aurinkoa, auringonpaistetta ja lämmintä!

Rebekka kirjoitti...

Olet ollut tosi ahkera, värjäyksiä ja kehräystä. Ihailtavaa :)) Kauniin värisiä lankoja. Iloista päivää Sinulle!! Päivi