27.3.2010

Growing Leaves Shawl

Viime marraskuussa neulomastani harmaan lehtikuvioisen pitsineulepuseron lehtimallikuviosta sain idean huivimalliin ja niin syntyi Growing Leaves Shawl.


Jo viime vuoden puolella tein ensimmäisen Growing Leaves -huivini mustikanväriseksi värjäämästäni Ilves-konelangasta 4.5 millin puikoilla. Huivista tuli 75 x 163 cm:n kokoinen ja sadan gramman kerä riitti sopivasti, vaikka vähän jännäsin riittääkö lanka, mutta ihan vähän sitä vielä jäikin. Jostain syystä en onnistunut saamaan huivista kunnollista kuvaa millään. Kokeilin ulkona ja sisällä ja vaikka millä kamera-asetuksilla ja vaaleilla ja tummilla taustoilla, mutta violetinkirjava lanka ei suostunut yhteistyöhön, joten kuva ei nyt oikein anna oikeutta tälle huiville.


Toisen Growing Leaves -huivin neuloin kaksinkertaisella Titan Wool Merinos Extra -langalla 5.5 millin puikoilla. Lankaa meni 80 grammaa ja huivista tuli suuremmasta puikkokoosta johtuen jonkin verran suurempi eli 85 x 200 cm.


Minulla oli toinenkin kerä Ilves-konelankaa, joten neuloin sitten vielä kolmannen Growing Leaves -huivin ihan käydäkseni valmiin ohjeen lävitse. Alkuaan luonnonvalkoisen langan olen värjännyt vihreäksi elintarvikeväreillä.


Englanninkielisen Growing Leaves Shawl-ohjeen voit ladata ilmaiseksi Ravelrysta tai tuosta sivupalkissa olevasta linkistä. Riikalle monet kiitokset ohjeen testauksesta.


I got an idea for my Growing Leaves Shawl pattern from a leaf pattern of the dark gray pullover I knit last November.

Pattern is available as a free Ravelry download.
Many thanks for Riikka who test knitted this pattern.

8 kommenttia:

hillanen kirjoitti...

Oi kun kauniita huiveja :)

Eila kirjoitti...

Voi miten kauniin pitsihuivin ohjeen olet saanut aikaiseksi! Ihania huiveja!

paivis kirjoitti...

Kauniita huiveja.

Anna kirjoitti...

Hienoja huiveja! Kiitos ohjeesta. Kuvittelen, että joku vironvilla sopisi sinne hyvin.

katri kirjoitti...

Todella kaunis huivimalli!
Kaikki näyttää niin ihanilta!

Irina kirjoitti...

Tosi upeita huiveja. Kaunis malli!

pirle kirjoitti...

Kevättalven kepeitä henkäyksiä - herkkiä :)

Villanne kirjoitti...

Jälleen kaunis huivi! :)