4.3.2010

Henkeäsalpaava talvi, kirjaimellisesti

Kiitos kaikille Rosenkönig-liinaa kommentoineille! En ole koskaan niin paljon kommentteja saanutkaan, ovat piristäneet mieltä!

En ole ehtinyt bloggaamaankaan, kun olen viikon jännittänyt tippuuko lumet ulkorakennuksen katolta. Ei ole onneksi vielä tippuneet. Puitakin olen varovasti ja hyvin nopeasti käynyt tuolta liiteristä hakemassa, ettei tule lumet niskaan. Terassilla on puolitoista metriä katolta alkuviikosta pudonnutta lunta, onneksi ei tullut räystäät lumen mukana alas. Ei enää yhtään lisää lunta, kiitos! Mies palaa 9 vrk:n kuntoutuksesta huomenna ja luulin tänä aikana yksin ollessani värjääväni lankoja, siivoavani, kirjoittavani neuleohjeita puhtaaksi ym., mutta kissan viikset, en ole ehtinyt paljon muuta kuin lumitöitä tekemään. Väsyttää... Kuinkahan moni on tänä talvena saanut sydänkohtauksen ja kuollut lumitöiden seurauksena? Vuonna 1987 niin kävi äitin 80-vuotiaalle enolle.


Thank you all, who have commented my Rosenkönigen doily! Your comments have been sheering me up as I have struggled with all that snow. It has been snowing and snowing...there is hardly anymore place where to put all that snow. Everything is snowed up.

8 kommenttia:

knitinsage kirjoitti...

be safe!

i'm sorry there's so much snow keeping you busy :(

Monika kirjoitti...

You snow looks beautiful! It will not last long, it's almost Spring! I would welcome some more snow here though. :o)

Anna kirjoitti...

Lumityöt väsyttävät, mutta toivottavasti pian rupeaa sulamaan. Toivon, että se aika on pian ohi ja saat palata värjäämisen ja neulomisen pariin.

Anna kirjoitti...

Lumityöt väsyttävät, mutta toivottavasti pian rupeaa sulamaan. Toivon, että se aika on pian ohi ja saat palata värjäämisen ja neulomisen pariin.

Handstrick Flair kirjoitti...

Oh, so much snow! I seldom see such pictures since I've been living in Vienna. But can imagine that this is quite a work for you. To bad that it keeps you so busy that you can not make beautiful knits. Be safe!
I send you some sunraises from Vienna! Here the spring strugles hard with winter but it is winning more and more from day to day.

Heleena kirjoitti...

Niin kaunis kuin luminen talvi huurteisine puineen onkin, niin pitkään jatkuneena alkaa jo kyllästyttää. Nyt paistaa jo aurinko.
Eilen oli naapurikunnassa vähän yli 80-vuotias lumitöissä ollut mies löydetty pihalta kuolleena. Surullista.

Mohariina kirjoitti...

Viime vuonna luin jostain, että lumityöt ovat vanhoille ihmisille erityisen vaarallisia aamulla heti heräämisen jälkeen. Jotain tekemistä sillä oli verenpaineen kanssa. Mitä myöhemmin lumitöitä pystyy tekemään, sitä vähemmän terveydellistä riskiä niistä aiheutuu.

Kaisa kirjoitti...

Lumi voi tosiaan olla hengenvaarallista, jos sen kimppuun käy vähän heikkokuntoisena ja yhtäkkiä ja on vielä märkää ja painavaa. Me olemme olleet kyllä tänä talvena kovin kiitollisia kerrostaloasunnostamme - jos pihaa ei ole siivottu, saa syyttää vain huoltoyhtiötä. :) Voimia, pian se sulaa!