2.5.2010

Vihdoinkin jotain neulottua

Sain tällä viikolla valmiiksi vajaahihaisen puseron Cottonellasta, johon jo alkutalvesta äidin tuttu antoi langat ja pyysi neulomaan niistä hänelle puseron. Langoista oli joku jo neulonut puseron takakappaleen ja keskeneräiseksi jääneen etukappaleen, jotka purin. Lankapussissa oli sinipilkkuisen Cottonellan lisäksi pari kerää valkoista Cottonellaa. Pelkkä sinipilkkuinen ei olisi 120 sentin ympärysmittaiseen ja 70 senttiä pitkään puseroon riittänytkään, joten aloitin helman valkoisella ja jatkoin sitten puseron valmiiksi sinipilkkuisella langalla. Helmaan ja hihansuihin tein yksinkertaiset pitsikuviot keventämään neuletta. Puseroon meni 515 grammaa lankaa ja neuloin sen 4 ja 4,5 millin puikoilla. Tein ensin taka- ja etukappaleet ja yhdistin olat. Sitten poimin hihoja varten silmukat etu- ja takakappaleen yläosasta ja neuloin hihat ylhäältä alaspäin.
Some months ago I got some cotton-acrylic yarn from my mother's friend. She asked me to knit her 3/4-sleeved sweater. Most of the yarn was white with blue speckles and then there was two balls of white. As there wasn't enough speckled yarn for a whole sweater, I knit hems of back and front pieces using white yarn. After joining shoulder seams I picked stitches for sleeves and worked them top down to avoid some seaming.

Then I started to knit a top combining two different linen yarn. I already frogged it once as there were too much stitches. I hope I deducted enough stitches.

Yhdistämällä aivina- ja pellava-puuvillalangan aloin neuloa hihatonta löysää toppia. Purinkin jo tekeleen kerran, kun siitä meinasi tulla aivan mahdottoman kokoinen. Toivottavasti vähensin silmukoita tarpeeksi. Saas nähä tuleeko täst mitää...

7 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Kiva kevyt keväätneule! Langat ovat minulle täysin tuntemattomia, mutta hienolta näyttää!

TeSa kirjoitti...

Ihana pusero.
Aamulla herättyäni minulla oli samaiset langat mielessäni, ne pitäisi neuloa pois.

Mammutti kirjoitti...

Kaunis pusero!
Kaapista löytyy vieläkin yksi tuosta langasta menneellä vuosituhannella neulomani pusero.
Kaunista toukokuuta!

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Anna, Cottonella on Novitan vuosia sitten lopetettu lanka ja pellavat olen ostanut Kauhavan Kangasaitasta noin kilon kartioissa.

TeSa ja Mammutti: Cottonella on tosi kestävää lankaa. Tein 90-luvun alkupuolella siitä useita puseroita mm. itselleni ja äidille ja kaikki ovat vielä täysin käyttökelpoisia, vaikka niitä on pidetty ja konepesty paljon.

Pirena kirjoitti...

Mukava kun toisetkin tekevät ja purkavat, purkavat ja tekevät uudelleen. Etten minä ole ainoa joka vekslaa edestakaisin. Varsinkin kun ei ole mallia, vaan se neule muotoutuu siinä neuloessa.

Marleena kirjoitti...

Kiva kesäinen neule. Nätit nuo helmakevennykset.

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Kaunis pusero =D