30.8.2010

Sukkakuu

Elokuu oli todellinen sukkakuu, kun innostuin noista itsevärjäämistäni Karhu-langoista neulomaan sukkaparin toisensa jälkeen, yhteensä viisi paria ja yhdet aloitettuna puikoilla. Sitten tein vielä tuttavan pyynnöstä paksut miesten kokoa 44 olevat sukat itsekehräämästäni suomenlampaan villasta. Tulevat 75-vuotislahjaksi jollekin hänen sukulaiselleen.
August has been a real sock month for me. I finished six pairs of socks and one pair is on the needles. I'm not an avid sock knitter at all, but those yarns I dyed inspired me so much I had to knit them right away to see what kind of surface they produce.

Nirppu gave me a beautiful blogger award and asked me to tell seven things of me:

1. I'm nobody's mother, sister, aunt or godmother.

2. I haven't use any shampoo or hair conditioner for over two years. I wash my hair with baking soda and vinegar (No poo method) and dye it with a mixture of indigo, henna and amla.

3. I have taken vitamin D3 every day for over a year now and my hay fever has almost disappeared. I also prefer alternative medicines to conventional medicines.

4. I'm allergic to many spices and food additives and preservatives. That's why I like to cook my food from the very beginning.

5. I have been an ovo-lacto-pesco-vegetarian about 20 years now. I also avoid sugar and other fast carbohydrates.

6. I drink a lot of tea. It must be loose tea, no tea bags for me. My favourites are Gunpowder and Jasmine tea.

7. I try to live as ecological as possible and recycle.Nirpulle kiitos tunnustuksesta, jossa pyydetään kertomaan seitsemän asiaa itsestä:

1. En ole kenenkään äiti, sisko, täti tai kummi.

2. En ole yli kahteen vuoteen pessyt hiuksiani shampoolla tai käyttänyt hoitoainetta. Pesen hiukseni kerran viikossa ruokasoodalla (1 tl sekoitettuna pariin-kolmeen desiin lämmintä vettä) tai pesupähkinöillä ja hoitoaineena käytän etikkaa (1 tl etikkaa 2-3 desiin vettä). Piikkisuorista, ohuista lättänöistä hiuksistani on tullut paljon kuohkeammat, paksummat ja helpommin käsiteltävät. Hiusten värjäykseen käytän hennan, indigon ja amlan seosta.

3. Yritän välttää lääkkeiden käyttöä ja käytän mieluummin vaivoihin yrttejä ja muita vaihtoehtoisia keinoja. Siitepölyallergiani pidän kurissa nokkosteellä ja D3-vitamiinilla. D-vitamiinia (2400 IU/vrk) olen ottanut reilun vuoden ja tänä keväänä ja kesänä olen aivastellut vähiten vuosiin eikä silmiäkään ole kutittanut, nenänvuotamisesta puhumattakaan. Aiemmin oireita tuli heti, jos siitepölyaikaan yhtenäkin päivänä unohdin juoda nokkosteetä, tänä vuonna lopetin jo heinäkuussa nokkosen säännöllisen käytön.

4. Saan monista mausteista (esim. kaikki porkkanan sukuiset kuten persilja, tilli, anis jne.) ja lisäaineista allergista ihottumaa kasvoihin, ja en voi syödä ravintolassa tai kylässä, ellen ensin tarkkaan selvitä, mitä ruoka sisältää. Pyrinkin syömään mahdollisimman lisäaineetonta itsetehtyä ruokaa ja kotona en edes allergiaani muista, kun käytän vain sopivia aineksia. D-vitamiini on varmaan helpottanut näitäkin oireita jonkin verran, mutta en ole testaillut, kun pahimmassa tapauksessa saa kärsiä läikikkäästä, punoittavavasta, hilseilevästä, kutisevasta ihosta pari viikkoa.

5. Olen ns. ovo-lakto-pesco-vegetaristi, ollut jo parikymmentä vuotta. Tämän lisäksi välttelen huonoja hiilareita.

6. Juon hyvin harvoin kahvia, mutta olen riippuvainen teestä. Sen on oltava haudutettua irtoteetä, mielellään kiinalaista vihreää. Useimmiten juon "Temple of Heaven" Gunpowderia tai jasmiiniteetä.

7. Pyrin kuluttamaan mahdollisimman vähän ja olen tässä mielestäni aika hyvin onnistunutkin, esim. viime vuonna käytin kosmetiikkaan 38 euroa ja vaatteisiin 57 euroa (itsetehdyt neuleet eivät sisälly summaan). Osasyynä näin vähäiseen kulutukseen on se, että en vain löydä mieleisiäni ja en jaksa käyttää aikaani kaupoissa pyörimiseen. Olen jo monta vuotta ollut ostamassa kesäsandaaleja, mutta kun ei ole sopivia kohdalle sattunut, olen käyttänyt vanhoja, jotka nekin ovat ihan käyttökelpoiset, vaikka ovatkin parikymmentä sitten ostetut. Melkein kaikki on nykyään niin paljon huonolaatuisempaa kuin ennen, että vinttiä kaivelemalla löydän usein jotain kestävämpää ihan ilmaiseksi.

Edit: Tämä tunnustus olis pitäny jakaa eteenpäinki, mutta enhän mie sellasia muistanu enne kuin jälkikätee. Ottakaa mukaa kuka haluaa.

11 kommenttia:

Allabitrandom kirjoitti...

Well done for the much deserved award! You have been making a lot of lovely socks this month. A vegetarian that eats eggs, milk and fish, yep that is cool... I aspire to that...and only sometimes fail.

Sude kirjoitti...

Mielenkiintoisia juttuja paljastit itsestäsi. Kiinnostavaa. Alankin seuraamaan entistä tiiviimmin blogiasi :)

Zelda kirjoitti...

Todella mielenkiintoista, totean myöskin minä:) Taidan nyt myös viimeinkin ottaa itseäni niskasta kiinni ja hakea sitä D3-vitamiinia.

sylvi kirjoitti...

Ihania sukkia.
Mielenkiintoisia paljastuksia.
Täytyypä kokeilla nokkosteetä, kun tänä kesänä olen aivastellut paljon.
Kannattaa kokeilla.
Kaikkea hyvää sinulle!

pirle kirjoitti...

Raikkaita, iloisia sukkia! Nuo itsekehrätystä neulotut ovat tosi arvolahja :)
Mukavia, puhuttelevia "paljastuksia" sinulta.

TeSa kirjoitti...

Ooh, kauniita sukkia. Kivat värit kaikissa.

minnap kirjoitti...

kauniita sukkia, kun munkin sukkainspiraatio heräis...

Pirena kirjoitti...

Sinä se alotit sukkasadon jo elokuussa. Kauniita ovat sukkaset.

Lellu kirjoitti...

Kiitos vielä kerran nopeasta avusta!

Näppi kirjoitti...

Ooh mitä palijastuksia. Susta sais ottaa mallia hieman enemmänki. Ite oon miettiny tuota hiusten pesua iliman shampoota. Kauanko meni ennen ku päänahka asettu ja rasvoittuminen rauhottu? Onko sulla pitkät vai lyhyet hiukset vai siltä väliltä? Mulla on pitkät...

KirsiJ kirjoitti...

Voi miten söpöjä sukkia tuolla yläkuvassa. Hienot väritkin!
***
Luen tässä blogeja pitkän tauon jälkeen ja sinun on ensimmäinen kaikkien valittujen joukosta.