14.11.2010

Pitsiliinaputki

Jäi taas pitsiliinaputki päälle. Osasyynä on Kiinasta tilaamani sormikaspuikkosetti, joka saapui maanantaina. 11 (!) eripaksuiset sormikaspuikot (yhteensä 55 puikkoa) postikuluineen reilulla viidellä eurolla! Puikot ovat vain 13 sentin pituisia ja niillä on tosi kätevä aloittaa pitsiliina tavallisiin sukkapuikkoihin verrattuna. Tuo aloitushan se noissa liinoissa on aina se hankalin kohta.


5" long dpns are perfect for knitting the first rows of round lace doilies. I got a set of these bamboo needles last Monday and how easy it's now to knit those difficult first rows compared to 8" dpns! So I have been quite productive this week!

This doily below was supposed to be square, but it was so hard to block to its shape that I unravel it till the end of row 40 and modified it to round. It has 14 rows more than the earlier one and it's diameter is about 70 cm. So it's not similar though it might look like.Pellavaliina yllä ei ole aivan samanlainen kuin edeltäjänsä, vaikka äkkiseltään samalta näyttääkin. Ohjeen mukaan siitä piti tulla muodoltaan neliö, mutta lopputulos ei oikein pakottamatta pysynyt tarkoitetussa muodossaan, joten purin 40. kerroksen loppuun asti ja muutin liinan pyöreäksi. Läpimittaa liinalla on noin 70 senttiä ja lankaa meni 57 grammaa 3,5-millisillä puikoilla neuloen.

Sitten neuloin pari pienempää läpimitaltaan 40-senttistä pellavaliinaa, joista alla toinen. Niihin meni pellavaa 15 grammaa kumpaankin.


I also knit two smaller ones, diameter about 40 cm and they weigh 15 grams each, again vintage linen yarn and 3.5 mm needles.

Then I changed to purple cotton yarn and 2.5 mm needles. This is following the same pattern as the first one but its diameter is smaller (only just 50 cm) because of smaller needle size and finer yarn. Yesterday I started another purple one, but now with 3.5 mm needles as I want a little bigger violet one.Sitten vaihdoin merseroituun puuvillalankaan ja neuloin 2,5 millin puikoilla saman ohjeen mukaan kuin ensimmäinen liina. Tälle violetille liinalle tuli läpimittaa 50 cm. Aloitinkin eilen perään toisen tälläisen, mutta 3,5-millisillä, tavoitteena vähän isompi.
Se edellisen postaukseni äidin osoitteeseen kääntämäni paketti kannettiin kääntämistä seuraavana päivänä äidin oven taakse asti. Eli minun olisi pitänyt maksaa lähes 10 euroa kotiinkuljetuksesta lähetyksestä, jonka kotiinkuljetuksen ulkomainen lähettäjä on maksanut, mutta toiseen osoitteeseen käännettynä ja postin sitä ylimääräiset 65 kilometriä kuljetettua se kannettiin ovelle ilmaiseksi. Outoa logiikkaa (ja logistiikkaa).

18 kommenttia:

Pami kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Minähän tilasin nuo puikot kanssa!!! :-)

Pirena kirjoitti...

Ne on nuo pitsiliinat (ja sun huivit) niin ihania, että koukkuun jää, jollei pidä varaansa.

Leena kirjoitti...

Ihania pitsiliinoja!
Aloitus on vaikea, mutta kiitos hyvästä vinkistä aloitukseen...

KristiinaS kirjoitti...

Oi voi, kauniita liinoja taas. Mullakin olis liinantekohimo päällä, mutta ei nyt jouda. Vahinko, ne kun on niiiin kivoja tehdä. Ja toisaalta mulla ei ole kohdetta mihin/kenelle niitä antaisin.
Mulla on nuo lyhyet puikot olleet jo jokusen vuoden ja niillä aina aloitan liinat, on helppoa kuin heinänteko.

Anneli kirjoitti...

Kauniita liinoja kaikki :)

Kati kirjoitti...

Todella kauniita liinoja. Olen saanut anopilta perinnöksi vihkollisen neulottujen pitsiliinojen ohjeita, mutten ole uskaltautunut kokeilemaan...

Kaisa kirjoitti...

Minulla on jo pari vuotta ollut suunnitelmissa pitsiliinojen teko, mutta aloittamatta on aina vaan... Jospa nyt saisin lopullisen inspiraation! :)

Joo, itellan touhut ovat käsittämättömiä.

paivis kirjoitti...

Ihania liinoja ja uskomattoman edullisia puikkoja.

TeSa kirjoitti...

Voi mahoton miten upeita neuleliinoja.
Aika hyvä syy liinojen tekoon, uudet näppärät puikot.

Zelda kirjoitti...

Huokaus sentään näitä liinojasi, en ikinä kykenisi saamaan tuollaista aikaiseksi. Onneksi niitä voi ihailla täällä sinun blogissasi:)

Altocumulus kirjoitti...

No niin, pakkohan se oli puikot tilata. Kiitos vinkistä!

Pirjo kirjoitti...

Voi miten kauniita pitsiliinoja! Herkkiä ja hentoja.

vekki kirjoitti...

Onpa nämä kauniita, täällä vihreänä huokaan. Yritin myös, mutta pieleen meni ja uutta yritystä tässä virittelen.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Oi miten ihania liinoja. Ikse en edes uskalla haaveilla tekeväni tuollaisia.

Judiuni kirjoitti...

Kerro sitten myöhemmin miten puikot pärjäävät käytössä pidemmän päälle.

Pitsisukka kirjoitti...

Liinasi ovat todellakin kauniita, niin ihania ja siroja.

Villasukat ja pipa kirjoitti...

Mistä puikot on tilattu? Kuulostaa sen verran hyvältä hinnalta, että pitäisi varmaan itsekin pistää tilaukseen :)

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Kiitoksia kommenteista!

Puikot on ebaysta ja niiden myyntisivulle pääset klikkaamalla postauksen sormikaspuikkosetti-sanaa. Hinta-laatusuhde kohdallaan.