24.2.2011

Borrowed Plumes Mittens

Koska lapaskelejä tuntuu riittävän vielä jonkin aikaa, suunnittelin nopeatekoiset lapasetkin Lainahöyhenissä-setin seuraksi. Pitsikuvio toistuu myös lapasen kämmenpuolella ja muotoilee lapasen kärjen itsestään, joten kärkikavennuksia ei tarvita. Kärjen silmukat on päätelty kolmen puikon päättelyllä. Peukalo on neulottu valmiiksi peukalokiilalisäysten jälkeen, ja sitten vasta jatkettu kämmenosa loppuun. Kämmenosan silmukat jätin peukalon neulomisen ajaksi puikoille, enkä niitä siirrellyt esim. langalle odottelemaan. Peukalon neuloin lyhyemmillä sormikaspuikoilla.

Ilmainen Borrowed Plumes Mittens -ohje on saatavana suomeksi ja englanniksi. Lapasohjeella voi tehdä myös kämmekkäät jättämällä peukalon auki ja tekemällä lyhyemmän kämmenosan, johon ennen silmukoiden päättämistä neulotaan muutama kerros ainaoikeaa.



I designed Borrowed Plumes Mittens to match my Borrowed Plumes Hat and Cowl set or Slouchy Borrowed Plumes Hat. The wavy lace pattern shapes the top of mittens, so there is no need for top decreasings. Borrowed Plumes Mittens pattern is available for free.

12 kommenttia:

Villikissa kirjoitti...

Onpas nätit!

Anneli kirjoitti...

Upeat lapaset :)

famu kirjoitti...

Niin kauniit,että tulostin suomenkielisen ohjeen.Kiitos!

routa kirjoitti...

yksinkertaisesti: juhlavat

sylvi kirjoitti...

Hienot juhla käsineet.

MariL kirjoitti...

Kauniit lapaset!

Huopatossunen kirjoitti...

Kauniit lapaset. Minulle voisi käydä se kämmekäsmalli, pistän korvan taakse.

intsu kirjoitti...

On kauniit lapaset,tosi kauniit!

Pirena kirjoitti...

Nuo onkin oikein hienostelukintaat.

-maria- kirjoitti...

Kauniit!

Leena kirjoitti...

Koko setti on aivan ihana :)

Auli kirjoitti...

Hienot. Pitää perehtyä ohjeeseen tarkemmin.