5.2.2011

Pellavii

Sain tänään kassillisen vanhoja pellavalankoja, yhteensä vähän yli kaksi kiloa! Valkaisematonta on 515 grammaa ja luonnonvalkoista 1565 grammaa. Mukana oli myös muutamia pieniä ilmeisesti kangaspuilla kutomiseen käytettyjä pellavalankarullia. Vastikkeeksi annoin edellisen postauksen aniliininpunaiset Borrowed Plumes -pipon ja -kaulurin, mutta kovalla työllä ja tuskalla, kun niistä olisi haluttu maksaa, vaikka jo langat sain, ja olisin noista langoista antanut vielä lisäksi huivinkin, mutta ei puhettakaan. Tällaiselle pellavafanille kuin minä, nuo langat on oikea aarre. Valkoista on niin paljon, että aloin jo miettiä tulisiko niistä vaikka verhot. Joka tapauksessa jotain sisustusjuttua neulomalla, pöytäliinaa tms. Tuppo teki tuonne englanninkieliseen tekstiin oman ehdotuksensa kävelemällä näppäimistön yli.
I'm so happy! I was given a little over two kilos of old linen yarn today. For a substitute I gave that pink Borrowed Plumes hat and cowl set, I introduced in my last posting. What a wonderful deal for me, but still I had a really hard time persuading the yarn giver taking that set, though she obviously liked them as she offered to pay of them! I'm already thinking what to knit, curtains or tablecloth or 9000000oooooooooooooooooooooooooooooooooooo8888. That last one was Tuppo's suggestion, he walked over my keyboard to my lap. 

6 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Näyttää siltä että Tuppokin on onnesta ymmyrkäisenä noiden pellavien vuoksi, niin ympyriäinen nimi tuli tuohon kirjoitettua :)

Kauniit pellavat olet saanut, nuo ovat todella arvokkaat, onneksi ne päätyivät ihmiselle joka osaa arvostaa. Kuulin tässä taannoin että eräässä talossa poltettiin useita vakallisia vintiltä löytyneitä käsinkehrättyjä pellavia ja villoja. Riipaisi sydämmestä kun asiasta kuulin :(

Leena kirjoitti...

ihan oon katteellinen

gail kirjoitti...

Sounds like an awesome trade to me! Maybe a Niebling design?

Huopatossunen kirjoitti...

Ihanan näköisiä pellavia. Minusta Tupon ehdotus näyttää oikein kiinnostavalta :D.

Marleena kirjoitti...

Upean määrän pellavaa olet saanut.
Ihana kissa, joka osaa konettakin käyttää! ;-Dtotoolog

enkulin käsityöt kirjoitti...

Voi miten Sinä olet saanut ihanan aarteen.