5.4.2011

Pitsiliinahimo

Kiitos Sirppi-huivikommenteistanne! Laitoin perjantaina Vernal Equinox- nimijutusta ihan ystävällisen viestin Ravelryssa kyseiselle suunnittelijalle, mutta en ole saanut siihen vastausta. Totesin vain, että minulla on samanniminen huivimalli ollut keväästä 2009 ja että neulojat saattavat sekaantua noissa huiveissa... Jo 22.3. oli joku hänen blogissaan kommentoinut, että Vernal Equinox Shawl -niminen huivi taitaa olla jo olemassa.

Viikonloppuna iski ihan mieletön pitsiliinanneulomishimokohtaus. Malli on todennäköisesti Nieblingin ja se muodostuu kuudesta samanlaisesta viisikulmiosta. Ajattelin ensin neuloa vain yhden, kun silläkin on läpimittaa noin 55 - 60 cm, mutta kun vanhaa pellavalankaakin vielä riittää, niin toinen kappale on nyt menossa. Jaksankohan noita kuutta samanlaista neuloa... Jos en jaksa, niin sitten on muutama pienempi liina yhden suuremman sijasta.


Last weekend I got a sudden urge to knit a lace doily. The pattern is Niebling's (I think) and yarn is old vintage linen from my stash. There are six modules altogether and I first planned to knit just one module as it's diameter is about 55 cm, but then I started another one. I got enough yarn left and if I get bored with these before I have knit all six of them, they are ok as separate doilies as well.

6 kommenttia:

Pirena kirjoitti...

Kyllä se on soma. Miullakin olis vanhaa pellavalankaa tuolla vintillä. Alkaa himottamaan kanssa. Pitsinneulominen on vaan niin kivaa vaikka koko ajan joutuu ohjeriviä seuraamaan.

Kardemumma kirjoitti...

Kaunis malli. Nämä neulotut pitsiliinat ovat todella mukavia tehdä. Tarkkana vain saa olla koko ajan, että pysyy mallin mukana.

Leena kirjoitti...

Onpa nätti mallikuvio!
Itsekin tykkään neuloa liinoja enemmin kuin virkata ;)

Anonyymi kirjoitti...

Todella kaunis ja keveä liina :D

gail kirjoitti...

Be still my heart. I LOVE Niebling's designs and I too, have been itching to do a doily or one of his patterns. We think alike!

Mammutti kirjoitti...

Niin kaunista neuletta, ihana liina!
Kiitokset Sirppi-huivin ohjeesta! Huivista tuli kaunis.