12.5.2011

Aina ei (onn)istu

Olen neulonut viskoosilangasta itselleni kesätoppia, jonka sain valmiiksi toissapäivänä. Tai luulin saaneeni valmiiksi, mutta se näyttikin ihan kamalalta päälläni. Olin muuttanut alkuperäisen ohjeen pitsineuleen topin yläosassa sileäksi neuleeksi ja lisännyt vielä jonkun verran silmukoita tuossa vaiheessa. No, yläosahan oli sitten ihan liian iso minulle. Pituuttakin topille tein 78 senttiä, mutta eihän tuo pituuskaan toiminut minulle ollenkaan, olisi pitänyt olla joko vielä pidempi tai sitten ainakin kymmenisen senttiä lyhyempi. Eilen sitten purin yläosan pitsi- ja sileän neuleen vaihtumiskohtaan asti. Teen koko topin pitsineuleella kuten ohjeessakin ja vain noin 60 senttiä olalta helmaan. Ohjeen mukaisella tiheydellä (24 s/10 cm) toppi olisi minulle ollut pieni, joten käytössäni on nelosen puikot ja 21 silmukan tiheys, jolla saan noin 104 sentin ympärysmitan.

Mitä tästä opin? Älä koskaan päättele langanpäitä ennen kuin olet sovittanut neuletta päällesi.I have knit a summer top for myself and finished (or so I thought) it on Tuesday night. I made my own modifications to the pattern and changed the upper part of the top to a stockinette stitch and made it longer, but it looked awful on me, because that stockinette stitch part was too big and the finished length (78 cm) of my top didn't suit me, so I unraveled till the last lace pattern row. Now I knit it all the way using only the lace pattern. The length will be 60 cm from hem to shoulder seam. My gauge is 21 stitches, so I'll end up with a circumference about 104 cm.

What did I learn from this? Don't ever finish yarn ends before trying on.

8 kommenttia:

pirle kirjoitti...

Upea sinisävy; kyllä kannatti nähdä vaivaa ja tehdä topista mieleinen :)

Anneli kirjoitti...

Kauniin mallinen toppi !
Joskus käy noinkin :(

liinu kirjoitti...

Äh, niin harmillista ryhytä valmiin purkamiseen. Mutta tulee varmaan sitäkin kauniimpi kesätoppi, nätti pitsikuvio!

Sude kirjoitti...

Se hyvä neulomisessa on, että aina voi purkaa ja tehdä uusiksi :) Toista se on kankaasta ommellessa, se mikä on pilalla, on pilalla. Kaunis tuosta on tulossa ja hyvän värinen.

Agatha kirjoitti...

Ihana malli ja väri!
Viskoosilanka venyy märkänä, kokemuksesta tiedän - sopivasta paidasta tuli reippaasti iso. Auttaisikohan tässä tapauksessa sopivan suuntaan?

Kardemumma kirjoitti...

Tuttu tunne, olen karvaasti oppinut, että koita ensin ja sitten vasta päättele. Niin monta kertaa olen itseäni moittinut liian huolellisesta päättelytyöstä. Kaunis sininen!

paivis kirjoitti...

Kaunis malli. Olen joskus nähnyt vähän samantapaisen pidempänä Suuri Käsityö-lehdessä. Itse en voi enää käyttää hihattomia vaatteita, pitäisi saada kehitettyä hihat:)

Pirena kirjoitti...

Minun pitäisi kanssa oppia sovittamaan keskeneräisenä tai ainakin mittaamaan kappaleet, ennenkuin jatkan tai ompelen yhteen. Tuntuu että mikään ei onnistu niinkuin nuorempana. Vaikka silloin ei aina ollut malliakaan, tuntuu että onnistui. Vai pettääköhän se muisti jo näin monen vuosikymmenen jälkeen.
Nättihän siitä topista kuitenkin tuli.