13.8.2011

Kahdesti purettu ja kolmesti neulottu

Tänä kesänä ei ole neuleita paljon valmistunut, mutta sen sijaan olen kerännyt enemmän mustikoita kuin koskaan aiempina kesinä. Se ei tosin ole yleisesti ottaen kovinkaan paljon, vain noin 30 litraa yhteensä, sillä mustikoiden poiminta ei ole mitään himohommaani, mutta minun keräämäkseni tosi paljon. Osakiitos hyvästä mustikkasaaliistani kuuluu naapurissa mökkeilleelle I:lle, joka parina päivänä tuli pyytämään minua kanssaan mustikkaan. Yhdessä on mukavampi marjastaa kuin yksin. Seitsemänkymppinen I onkin ihan hullu poimimaan marjoja, varmaan lähes 10 ämpäriä tänäkin kesänä.


Aloitin heinäkuun 19. neuloa bolerojakkua itselleni ja jokin neulekirous oli laskeutunut ylleni, sillä purin etukappaleet ja kaikki pitsireunukset kahteen kertaan. Ne on siis kolmeen kertaan neulottu. Ensin hihoista tuli liian kapeat. Purin, mutta en uskaltanut leventää hihoja ensimmäisellä kerralla tarpeeksi, kun pelkäsin ettei lanka riitä. Sitten kun lankaa vielä oli uudelleenneulonnan jälkeen jäljellä, ja hihat olivat vieläkin aika makkarankuorimaiset, otin ja purin vielä kerran. Hakkasin siis päätä seinään oikein kunnolla.

Vieläkään en ole täysin tyytyväinen, sillä hihat ovat vähän liian lyhyet minulle. Niitä voi onneksi helposti pidentää, kun lisää noihin viimeiseksi neulottuihin hihansuupitseihin lisää kerroksia. En nyt kuitenkaan vielä käy pidentämään, vaan katson mitä hihoille käytössä tapahtuu, jos vaikka vähän venähtävät.

Normaalisti en olisi käynyt näin moneen kertaan purkamaan, vaan antanut neuleen jollekin, jolle se olisi ollut sopiva, mutta kun halusin itselleni boleron juuri tästä langasta. Tämä oli jo kahdeksas jakku, jonka olen neulonut ONline Yarnsin ohjeella, tosin hieman alkuperäisestä muunneltuna. Kolmea aiempaa itselleni tekemääni olen käyttänyt todella paljon ja tämän uuden teinkin korvaamaan entistä turkoosia jakkuani, joka on jo aika lailla käytössä kulunut.I just love this bolero jacket pattern! I knit my first one in April 2007 and this is already the 8th one I have knit and the 4th I have made for myself! My earlier turquoise one is already so worn that I needed a new one.

I unraveled lace edgings and front parts two times! First because I made too narrow sleeves. The second time was because at the first time I wasn’t sure if I had enough yarn and didn’t dare to widen sleeves enough. I'm still not quite satisfied as sleeves could have been a little bit longer. But if they won't stretch in use, I can lenghten them easily later, because cuffs are knit top down.

There has been a lot of wild blueberries in the nearby forests this summer and I have picked them about 30 liters. Half we have eaten fresh and half I have deepfrozen. I have never seen so much and so big wild blueberries as this year.

30 kommenttia:

Auli kirjoitti...

Minun mielestä näyttää hyvältä, mutta onhan se niin, että muiden sanomiset ei paljon vaikuta. Itse kyllä aina tietää jos joku mättää. Tiedän kokemuksesta! Mutta taitava olet, siitä ei ole epäilystäkään. Hyvää viikonlopun jatkoa sinulle!

Pirjo kirjoitti...

On sinulla ollut kyllä kärsivällisyyttä, mutta jos jotain haluaa, niin sen eteen tekee vaikka mitä! :)

beerentoene kirjoitti...

what a nice bolero...i like it very much...great pattern..greetings from colette

Kardemumma kirjoitti...

Kaunis jakku. Joskus tämä homma on vain tätä pään seinään hakkaamista. Mikään ei onnistu. Mutta sitten toisaalla taas menee kuin siivillä. Kumma juttu.

amuk kirjoitti...

Aivan ihana bolero. Kaunis kuin koru. Vielä aivan ihanan värinenkin.

Hepsi kirjoitti...

Kaunis bolero!

Huopatossunen kirjoitti...

Kaunis bolero. Olet kyllä sisukas kun jaksoit noin työlään neuleen tehdä useaan kertaan. Minulle nuo hihat olisivat juuri sopivat, tykkään vähän lyhyemmistä hihoista. Toivotaan että muotoutuvat käytössä sinulle mieluisiksi :)

sylvi kirjoitti...

Kyllä olet taitava.
Todella kaunis polero.
Ihanan värinen.

Strikkesinen kirjoitti...

Hvor er den bare smuk, kan godt forstå du har lavet endnu en, er opskriften en gratis opskrift?

MariJ kirjoitti...

Upea ja ihanan värinen bolero! :) Ihmettelen vain, kuinka olet tuon kuvan käsitellyt, että muuten on mustavalkoista mutta bolero on värillinen? Tahtoisi oppia tekemään tuollaisiakin kuvia. :)

MARİFETANE kirjoitti...

Çok şık harika bir bolero ellerine sağlık canım iyi pazarlar..

knitinsage kirjoitti...

do you make blueberry jam?

and i love the photographs. they really emphasize the lovely bolero!

Kate/Massachusetts kirjoitti...

That is a beautiful bolero! I like the shorter sleeves, too.

Suvi kirjoitti...

Minusta tuo näyttää todella hienolta ylläsi. Ja itse olen vihdosta viimein tullut siihen tulokseen, että koska itse neulominen on parasta, neulottakoon sitten vaikka monta kertaa uudestaan.

Ilona kirjoitti...

Kerrassaan ihana jakku. Voiko sinun laatimia ohjeita ostaa muualta kuin ravellyn kautta. En osaa sitä käyttää ja haluaisin ainakin alinan ohjeen.

Päivikki kirjoitti...

Kaunis! Kyllä kannatti purkaa ja neuloa uudelleen.

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Kiitos, kiitos kaikille yhdessä ja erikseen!
Kardemumma, näinhän se on ja Suvi, olen aivan samaa mieltä kanssasi.

MariJ, ei ole yhtään vaikeaa. Kuvan taustalla ei saa olla samaa väriä kuin värilliseksi jäävässä osassa. Kuvan mustavalkoiseksi haluttavassa osassa olevien värien värikylläisyys (saturation) säädetään pienimmäksi mahdolliseksi kuvankäsittelyohjelman avulla.

Thank you Colette! Tesekkürler, MARIFETANE!

Strikkesinen, tak! This pattern is from a magazine ONline Stricktrends 14 (out of print).

Thank you, Kate and knitinsage! No, I don't make a jam, I just warm up blueberries after taking out of freezer and eat with yoghurt or icecream.

Ilona, ohjeitani saa vain Ravelryn tai PayPalin kautta, näin minun on helpompi pitää niistä kirjaa. PayPal-tiliä ei ostajalla tarvitse olla, Visa- tai Mastercard-kortilla voi Paypalin kautta maksaa,
eikä Ravelrynkaan jäsen tarvitse olla.

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Kuulosta kovin tutulta tuo useampaan kertaan tekeminen :)
Kylläpä onkin todella kaunis malli ja täydellisesti sopii sinulle!

Ingi kirjoitti...

Aivan upea bolero, ihanan kaunis malli!

Allabitrandom kirjoitti...

If someone had explained that I would need to know German to understand knitting patterns I might have paid more attention in class! It is a really nice jacket.

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Kiitos Tellu-Tellervo ja Ingi!

Allabitrandom, German patterns are very logical and have good charts and schematics. I have never studied German, but have managed to knit following German patterns.

Pirena kirjoitti...

Ihana ja kaunis niin väri kuin mallikin. Kyllä mukavan neulomisen voi suorittaa niinkin että purkaa useamman kerran välillä. Minä kanssa jos kuka tiedän sen.

Susu kirjoitti...

Upea bolero! Kannatti varmasti tehdä purkutyöt, vaikka harmitti. Ilman niitä joku muu olis saanut ihanan neuleen tai sitten se olisi jäänyt itsellesi mut käyttämättä.

Tassulta kannustavat ulkoiluterveiset Nöpölle ja Tupolle:-)

paivis kirjoitti...

Kaunis malli, ei lörpsöttele kainaloista, kuten aika monet muut bolerot.

Sartsa kirjoitti...

Kiitos pesurivinkistä. Tää meillä oleva taitaa olla hiukan pienempi kuin sinun. Saunaa ajattelin vielä yrittää sillä. Toisaalta sitä ei voi joka paikkaan käyttää, missä ei pitäis niin kosteen kanssa lorailla, ettei jää kosteutta listojen alle? Se vähä pelottaa, et alkaa paikat homehtua, vai onko se mahollistakaan tolla vehkeellä.
Toi bolero on kaunis, jotain tollasta pitäis tehä itellekin, kun ei oo ja välil tarvis.
Kivoja kissakuvia!

Leena kirjoitti...

Onpa kivan näköinen malli ja tuotos ;)
Kateellisena luin mustikkasaaliistasi - meillä ei Lapissa mustikoita pahemmin ole ollut :(

intsu kirjoitti...

Ai,että tuo on upea. Aivan ihana tuo pitsireunus juuri ja värikin on hieno. Vaikka on vastustanut,niin on kyllä ollut vaivan arvoinen.

Villanne kirjoitti...

Upea bolero! Sitkeys palkittiin. :)

trikada kirjoitti...

tre bela trikajxo

Vyyhti kirjoitti...

Onpa kaunis jakku! Minustakin hihat näyttävät hyvältä tuon mittaisina, mutta hyvä, että on helppo pidentääkin tarvittaessa.