27.8.2011

Kissakuvahaaste

Sain Pirenalta jo kesäkuun viimeisenä haasteen kertoa kissoistamme, ja nyt sitten vihdoin tein sen. Kuvat on heinäkuun helteillä otettu. Tuppo ja Nöyhtä eli kutsumanimeltään Nöpö ovat Teuvon päivänä vuonna 2004 syntyneitä Elimäeltä kotoisin olevia veljeksiä. Paljon Nöpöä rotevarakenteisempi Tuppo painaa lähes puolitoista kertaa sen mitä Nöpö eli noin seitsemän ja puoli kiloa. Myös luonteeltaan pojat ovat aivan erilaisia. Tuppo on laiska, arka ja epäluuloinen, kun taas Nöpö välillä liiankin vilkas ja utelias. Jos meille tulee vieraita, syöksyy Tuppo heti piiloon, kun taas Nöpö tulee uteliaana kurkkimaan, ja on erittäin kiinnostunut varsinkin vieraiden autoista. Jos auton ovi on auki, on aivan varmaa, että Nöpö livahtaa autoon sisälle tutkimusretkelle. Vieraiden lähtiessä onkin tarkistettava, ettei Nöpö vain luuraa autossa. Nöpö myös silloin tällöin onnistuu karkaamaan ikkunasta iltaisille metsästysretkille, vaikka meillä on periaatteena että iltapimeällä ei enää kissoja ulos päästetä kettujen, ilvesten ym. villieläinten saaliiksi. Viimeksi eilenillalla kävi näin, mutta onneksi katti oli sitten rappusilla odottamassa sisäänpääsyä keskiyöllä ja sain nukkua yöni rauhassa huolehtimatta.

Nöpö edessä ja Tuppo taustalla

Molempien ehdotonta mieliruokaa on sydän ja katkaravut, mutta myös kuohukermasnapsit silloin tällöin tekevät terää. Tuppo on aivan mahdoton voin perään. Kun paketin ottaa jääkapista, ilmestyy kissa istumaan tuolille pöydän ääreen. Joku varmaan muistaakin vielä kuinka Tuppo taannoin yritti avata jääkaappia. Tuppo tykkää myös keitetystä kananmunasta, kun taas Nöpö ei siitä oikeastaan välitä.Yönsä Tuppo ja Nöpö viettävät yleensä, kuinkas muutenkaan, meidän sängyssä. Nöpö yleensä peiton päällä meidän välissämme tai sitten miehen kainalossa (varsinainen lellipentu). Tuppo tyytyy oleilemaan alempana sängyn jalkopäässä päin. Joskus Nöpö yrittää herättää nuolemalla hiuksista. Siinä saa äkkiä uuden kampauksen itselleen, joten yritän yleensä silloin vetää pään peiton alle piiloon, mutta usein kissa tunkee itsensä sinnekin.


Monesti kun olen tietokoneella keskittyneenä johonkin, tulee Nöpö takavasemmalta läppäsemään minua käpälällä alaselästä, että herätys, minä haluan ulos.

Our cats Tuppo and Nöyhtä aka Nöpö are brothers, born on November 2004, though Tuppo is much bigger and heavier than Nöpö. They also are totally different. Tuppo is lazy and very shy and suspicious. If someone visits us Tuppo usually hides somewhere and doesn't come out until guests are gone. Nöpö is very curious and usually comes to say hello. Nöpö is also very lively and active and more sociable than Tuppo.

They both love to eat heart and shrimps. Double cream is also a big favourite. Tuppo loves butter more than anything. If I took butter out of the fridge, comes Tuppo immediately to sit at the table and wants his share. I have couple of years ago told here how Tuppo tried to open our fridge door.

14 kommenttia:

Auli kirjoitti...

Oi kun ihania kissoja! Mun on ihan pakko ottaa tää haaste mukaan kun tuo on niin kiva aihe kirjoittaa blogiin. Ylittää kyllä monet muut mun pölinät!

Huopatossunen kirjoitti...

Kivoja kuvia ja mukava tarina kissoista. Kissajuttuja on aina hauska lukea :)

amuk kirjoitti...

Teillä on komiat kaverit siellä kotona jöötä pitämässä. Huolehtivainen kisu kun viitsee teidänkin hiusten puhtaudesta huolehtia.

sylvi kirjoitti...

Komian näköisiä kissumirrejä.

Tiina kirjoitti...

He ovat hurmaavia. Tätä oli mukava lukea, yhtäläisyyksiä omaan kissaan löytyi muutamasta kohtaa. :)

Anna kirjoitti...

Voi kuinka suloisia kuvia! Kiitos!

Villikissa kirjoitti...

Komeita katteja, täytyy myöntää!

nirppu kirjoitti...

Ihanan rennot kissat :)

Blogissani on sinulle tunnustus.

Pirena kirjoitti...

Kiva kun jaksoit ottaa haasteen vastaan ja kirjoittaa kissoistasi. Mielelläni luen aina miä kissat puuhaavat.

Eila kirjoitti...

Voi kun sulosia kissoja.

Susu kirjoitti...

Ihania kissakuvia! Varsinkin tuo yhteiskuva kun ovat niin rentoina. Kyllä on Tupon lukemat komeat - meidän Tassukin taitaa jäädä toiseksi ainakin näin kesän jälkeen...

Sandra Louzada kirjoitti...

beautiful, your beautiful cats! Congratulations! I love cats! Sandrinha-Brasília (chicory88@gmail.com)

PIUZA kirjoitti...

iHANIa kissoja! Kissat ovat niin viisaita eläimiä.:)

t.Paula

ArualMaria kirjoitti...

Voi söpöläisiä! Ihanan rennosti ottavat kuvissa. Meidän neiti on kans ihan hulluna katkarapuihin. :)