29.10.2011

Metsän herkkuja

Onneksi metsät on täynnä sieniä. Ehdottomasti paras asia syksyssä ja syksyn vihaajan pelastus!


Finnish forests are now full of Funnel Chanterelles (Craterellus tubaeformis). It has been a really great mushroom year!

7 kommenttia:

Mammutti kirjoitti...

Aivan samaa mieltä sienistä ja syksystä! En muista näin ihanaa sienisyksyä olleen, varsinkin kun suppikset on edelleen napakoita ja niitä on paljon. Ja vielä tuohon edelliseen blokkaukseen, myös mulle sukat on pakkopullaa, eikun sukkaa.
Kaunista viikonlopun jatkoa!

Monika kirjoitti...

OMG-I don't get chanterelles around here! I love them. I made potato and tried mushroom soup yesterday, but it didn't taste like I'm used to from Europe. It's different mushrooms. Are you going to dry them for later use?

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Monika, yes I'm drying them. I already have my cupboards full of dried mushrooms.

Leena kirjoitti...

Ihania suppikisia!
Itse asun niin pohjoisessa, että en ole vielä täältä noita löytänyt.

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Ihana saalis.. Osaisinpa/ tunnistaisinpa noita sieni paremmin ja olisipa selkäni paremmassa kunnossa niin minäkin kyllä poimisin.. kateellisena vain tyydyn ihailemaan saalistasi =D

Susu kirjoitti...

Kysyit joku aika takaperin sienisopan ohjetta. Ohje on kyllä jossain kirjoitettunakin, mutta nykyään teen sen "korvakuulolta".
12 dl vettä, 1 lemikuutio (ei niin väliä mitä, kasvis tai liha), 1 purjo siivuina. Keitetään niin et purjo pehmenee ja mössätään sauvasekoittimella. Sipuli ja sienet paistetaan, maustetaan suolalla ja valkopippurilla ja lisätään rkl jauhoja. Sienimössö lisätään purjomössöön ja annetaan kiehahtaa. Perään purkki "oikeaa" kermaa ja 1 munankeltuianen (äiti sanoo et hienoissa keitoissa on aina keltuainen). Muunnelmaa vaikka lisäämällä Koskenlaskijaa tai kylmäsavuporoa. PA-lankakauppias heitti perään kourallisen makaroonia ja sai sienipataa:-)

liinu kirjoitti...

Hieno saalis! Itse en osaa sienestää mutta herkuttelen sujuvasti jos onnistun saamaan. Pitäisi opetella kylläkin, sieniä tuntuu riittävän tänä vuonna...