14.6.2012

Salaattia ja kissankäpäliä

On tässä useitakin neuleita viime aikoina valmistunut, mutta en ole muilta kiireiltäni ehtinyt kuvia ottamaan, joten niistä joskus myöhemmin. Laitoin viime postauksen rikkaruohoja pukkaavasta mullasta valitusviestin Kekkilälle, ja kovasti pahoittelivat ihmetellen, mistä rikkaruohot ovat multaan päässeet, kun heillä on niin tarkoin valvottu tuotanto. Eivät suoraan myöntäneet mullassaan olevan vikaa, mutta selittelivät sitten kuitenkin, että "sattumusten summana sinulla on multasäkki, jonka raaka-ainekasaan todennäköisimmin tuuli on tuonut tai sitten lintu tai jokin muu eläin on tiputtanut siemeniä." No, minulla oli viisi sellaista säkkiä...

Lähettivät sitten hyvitykseksi pari kiloa erilaisia lannoitteita postin kotiinkuljetuksella. Turha kuitenkaan luulla, että enää tuotteitaan ostan, pitäydyn vuosia käyttämässäni B:llä alkavassa, jonka mullalla täytetyissä ruukuissa ei näy rikkaruohon rikkaruohoa.Salaatinlehtiä voi jo alkaa käyttää. Tosin salaattini ovat erittäin kuvauksellisia ja näyttävät tuossa rehevämmiltä kuin luonnossa, mutta hyvin ovat kasvaneet, kun olen muistanut kastella tarpeeksi.

Naapurin pihassa kasvaa valtavasti kissankäpäliä. Ihania nuo pinkit. Wikipedian mukaan punaiset ovat emikukkia, vaaleat vastaavasti hedekasveja.

8 kommenttia:

Pami kirjoitti...

Oho, onpa sinulla ollut huonoa tuuria Kekkilän mullan kanssa. Minä olen ostanut sitä joka vuosi noin 20 säkkiä/vuosi eikä mitään ongelmia ole ollut.

Saa nähdä, miten tänä vuonna, kun ensin laitoin tavallista peltomultaa pohjalle ja sitten ostomullat päälle.

Minä tykkään ihan älyttömästi noista kissankäpälistä. Harmi, kun meilläpäin niitä ei tunnu kasvavan. Täällä on niin rehevät maastot.

Pirena kirjoitti...

Voi miten kauniita kissankäpäliä nuo pinkit. Meilläpäin kasvaa vain tavallisen värisiä, niitäkin harvakseen.

Marleena kirjoitti...

Hyvän näköinen salaattimaa! Minulta jäi salaatit kylvämättä. Kyllähän ne vieläkin ehtivät, jos reissultani palattua sais aikaiseksi kylvää vähän! :-D
Kissankäpälät ovat ihania!

SuviL kirjoitti...

Kissankäpälät ovat kukkinakin somia. Joskus kuivatin niitä talven varalle.
Toivottavasti et aio lopettaa bloginpitoasi!

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

En aio lopettaa, on vaan ollut niin kamalasti töitä, etten ole ehtinyt neuleita kuvata enkä blogiin kirjoitella.

salomea kirjoitti...

Ihania puutarhakuvia. Parsasalaattia olen itse kasvattanut on paljon kestävämpää hyvääkin. Rucolasta olen tehnyt pestoa ja muutakin hyväää.

Syysterveisin

ابوشوفي حافظ kirjoitti...

شركة عزل اسطح بالقصيم

رجب البرنس kirjoitti...


بسم الله الرحمن الرحيم نحن فى شركة الكمال تقوم بافضل انواع التنظيف العام وتنظيف الفلل بافضل انواع العالميه التى تحافظ على السيراميك
شركة تنظيف منازل بحائل
شركة تنظيف بالطائف
شركة تنظيف بجازان
شركة تنظيف بحائل
شركة تنظيف مجالس وكنب بحائل
ونحن فى خدماتكم اربعه وعشرون ساعه وكل هذا بافضل الاسعار واقل التكلفة