23.8.2005

Leftover yarn top


Nyt pääsin taas jatkamaan tätä eli hihaton pitsineule, joka jäi kesken, kun aloin neuloa vauvan asua. En pidä hyppimisestä neuleesta toiseen (minulla on yleensä hirveä into saada menossa oleva neule valmiiksi), mutta koska vauvan asulla oli kiire, niin täytyi pitsineule siksi aikaa jättää odottelemaan.

Lankana on pitsineuletakista jäljelle jäänyttä tummansinistä ja lisänä 70 g vuosia komerossa lojunutta harmaata Violaa. Yksinään ei kumpikaan riittäisi, nytkin on siinä ja siinä.

Punnitsen lankoja vanhalla postin huutokaupasta 15 vuotta sitten ostetulla kirjevaa'alla. Mainio apu neuleiden suunnittelussa. Menee monesti grammapeliksi langanloppujen kanssa pelatessa.

Tein aiemmin kesällä pari tällaista samanlaista neuletta, toisen valkoisesta Violasta v-kaula-aukolla


ja toisen luonnonvalkoisesta pyöreällä kaula-aukolla. (Kuvakulma vääristää neuleen vinoksi.)

Luonnonvalkoiseen meni 260 g lankaa, toiseen hieman enemmän. Kumpikaan neuleista ei tullut itselleni, mutta kokeiltuani noita päälleni, halusin itsellenikin tuollaisen. Olisin ostanut tummansinistä 2 kerää lisää ja tehnyt yksivärisen, mutta eipä Anttilassa ollut enää sinistä. No, tuleepahan tuo harmaa käytettyä.

Pitsineulemallin otin saksalaisen Sabrinan numerosta 6 vuodelta 97, Siinä tällä pitsineuleella oli tehty pitkähihainen pusero.

Näin eilen neuleblogeja selaillessani jonkun tehneen kauniin ponchon tällä samalla pitsineulemallilla, mutta en kuolemakseni muista kenen blogi oli kyseessä. Edit: Tuulan sivuthan ne oli!

After finishing baby knits I continue knitting lace top with leftover Viola cotton yarn. I have already made two similar lace tops, one in white and one in ecru, but they were made for others and I want one for me too! The lace pattern is from German knit magazine Sabrina number 6/1997.

Ei kommentteja: