19.8.2005

Vauvaneule valmistuu


Vauvan asusta puuttuu enää myssy ja tossut. Lanka on siis Novitan Bambino-villalankaa ja sitä en varsinkaan aloittelijoille suosittele, koska kokeneellakin neulojalla on vaikeuksia saada pinnasta tasaista. Takkiin olen tyytyväinen, mutta varsinkin housujen lahkeensuiden joustinneuleesta tuli epätasaisen näköinen. Harmittaa kun en tehnyt lahkeensuihin kääntöreunusta kuten vyötärölle. Ehkä joustimen oikeiden silmukoiden neulominen kiertäen olisi auttanut ... tai sitten ei. Lanka on liian joustamatonta tai jotain.

Hihansuihin aioin myös tehdä pitsireunan, mutta koska aloitin hihat poimimalla silmukat olalta etu- ja takakappaleista ja neulomalla ne siis ylhäältä alas, oli pitsineuleesta mahdoton saada samannäköistä kuin helmassa.

Ohje on omani ja laitan sen tänne, kunhan ehdin puhtaaksi kirjoitella sekavista muistiinpanoistani.

Olen aiemmin kertonut olevani allerginen lampaanvillalle ja taas sain sen huomata. Silmiä kirvelee ja keuhkoissa rohisee, kasvojen ihoa kihelmöi jne... Onnelliset te, jotka villalankaa voitte käyttää. Teen myssyn ja tossut valmiiksi mahdollisimman äkkiä ja sitten pysyttelen taas jonkin aikaa kaukana villalangoista.

7 kommenttia:

Anne kirjoitti...

ihana puku! Miksi et tarjoaisi ohjetta Ullaan? Yritän juuri kirjoitella puhtaaksi myssyn ohjetta, joka blogissani on ollut näytillä vaaleapunaisena ja valkoisena.

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis puku. Kiva jos viitsit kirjoitella ohjetta :-)

Jaana kirjoitti...

Ihana asu!

Tuo on jotenkin niiiiin suloinen, ja malli on tosi nättiä. Olisi tosi kiva saada siihen ohje :)

Tuulia kirjoitti...

Ihana, ihana puku! Kaverini saa pian tyttovauvan joten ohjeelle ois tarvis!

Siniset Silmukat kirjoitti...

Niin vaaleanpunasöpöläinen, iiiiiihana!

Anonyymi kirjoitti...

Siitä tuli todella kaunis, kuten jo ensimmäisestä kuvasta arvelinkin. Ohjetta vaan kehiin, niin saamme monelle muullekkin vauvalle kauniin neuleen. Minun pitäisi nimittäin tehdä kolme pirttilahjaa!!!! Paula

Jenni kirjoitti...

Ehdottomasti ohje Ullaan! Upea!