1.9.2005

Viimeistelyviikoista

Todella hyvä idea nuo Elämänlangan aloittamat viimeistelyviikot. Osallistuisin mielelläni itsekin niihin, jos keskeneräisiä neuleita nurkista löytyisi. No, täytyy tunnustaa, että yksi virkkausjuttu löytyy (alla).


In the picture above there is a rug, I started to crochet in June. The yarn is from sixties and is made of old woolen rags (old pullovers etc.). The yarn is very heavy to crochet and makes my fingers and wrists ache, so I don,t know when it will be finished. Maybe someday... Luckily this is my only UFO.

Aloin kesän alussa virkata vintiltä (ehtymätön aarreaitta käsityömateriaalin suhteen, kuten ehkä olette havainneet) löytyneestä 60-luvulta peräisin olevasta todella paksusta harmaasta lumppulangasta mattoa. Lumppulanka on käytetyistä villavaatteista tehtyä lankaa. Muistan kuinka mummoni keräsi vintiltä säkkiin vanhat vaatteet ja lähetti ne jonnekin (minne, sitä en muista, olin kolme-neljävuotias), josta ne sitten tulivat takaisin lankana. Lankaa on harmaan lisäksi myös punaista kuten kuvasta näkyy.

Maton läpimitta on tällä hetkellä 50 cm, mutta jo nyt työ painaa paljon. Tarkoitus olisi kuitenkin tehdä tuosta aika iso matto, sillä lankaa on aika monta isoa kerää. Syy keskeneräisyyteen on siis työn raskaus. Sormet ja kädet rasittuvat, eikä työtä pysty kauan tekemään.

Virkkasin ensin mieheni pikapikaa saarnista tekemällä koukulla, jolla olikin hyvä virkata, mutta rikoin koukun pään astumalla sen päälle. Ostin sitten kaupasta 10 nron virkkuukoukun, jolla jatkoin, mutta koukku on muovinen ja lanka niin jäykkää, että pelkään koko ajan koukun katkeavan. Silmukan silloin, toisen tällöin tekemällä matto ehkä joskus valmistuu. Tällä hetkellä homma on jäissä.

Ei kommentteja: