17.11.2005

Lankalöytö

Vihdoinkin kamala mustaharmaa Nalle Color loppui. Joku toinen neulebloggaaja, en nyt muista kuka, tässä jokin aika sitten totesi, että ruma lanka ei meinaa loppua lainkaan ja samalta tuntui minustakin tuon pätkävärjätyn mustaharmaan kanssa.

Muutkin sukkia varten ostamani Nalle-langat valkoista väriä lukuunottamatta alkoivat olla lopussa ja aloin jo suunnittelemaan retkeä Korialle lähiaikoina. Sitten muistin, että minulla on ulkovarastossa pussillinen sukkalankaa, koska yhteen aikaan neuloin siellä Brother-paksulankaneulurilla. Mies kuitenkin valtasi huoneen höyläpenkkeineen, autonrenkaineen ja mopoineen enkä itsekään viihtynyt yksin piharakennuksessa, paljon kivempaa on neuloa käsin TV:n ääressä. Lähdin siis sukkalankapussia hakemaan. Samalla katsoin huoneessa olevaan kaappiin ja löysin sieltä yhteensä 5 kiloa! pääasiassa Novitan pussilankoja, jotka olin täysin unohtanut ja joita en ole lankataulukkooni merkinnyt.

Kaapissa oli

670 grammaa luonnonvalkoista 7-veljestä
850 grammaa sukkalangaksi soveltuvaa hieman 7-veljestä ohuempaa, mutta hieman Nallea paksumpaa 90-luvulla ostettua Novitan pussilankaa (kuva alla, tietääkö kukaan, mitä voisi olla?)


670 grammaa lisää samaa Olivia-puuvillalankaa, jota aiemmin syksyllä kaupittelin. Hyvä kun ei kukaan huolinut, nyt lankaa on niin paljon, että niistä saa vaikka monivärisen puseron.


770 grammaa lilaa, turkoosinsinistä, mustaaa ja valkeaa bukleelankaa


1250 grammaa Rondo Figaro-lankaa (9 kerää turkoosinsinistä, 8 harmaata, pari lilaa, pari mustaa, pari tummansinistä, valkoinen ja puolisen kerää aniliininpunaista)


480 grammaa erivärisiä villasekoitelankoja
350 grammaa lilaa ja vaaleanpunaista keinokuitua

Talteenhan se vanha pistää, kun vaan muistaisi minne, sanoi aina mummovainaakin, jolla oli joka tilanteeseen sopiva sananlasku.

6 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

vau mikä löytö! Mun mielestä toi sukkalanka näyttäisi Floricalta? Mutta mä nyt en ole mikään sukkalankaekspertti...

Lankakomero kirjoitti...

Ei ole Floricaa, tuntuu ja näyttää aivan samanlaiselta kuin Nalle eli ilmeisesti sisältää jonkin verran polyamidia vahvikkeena, mutta on hieman Nallea paksumpaa. Pussissa luki tussilla villa, mutta ei ole täyttä villaa polttotestinkään perusteella.

Sahrami kirjoitti...

Mikäs se Venla-lanka aikoinaan oli? Mä muistelisin, että se olisi ollut villaa tai villasekoitetta... mutta mun muistoissa se oli kyllä 7veljestä. paksumpaa

Anonyymi kirjoitti...

7V:n (18s/10cm) ja Nallen(22s välissä on ollut Wellamo 20s/100%villa/puikko4
ja Raggsocks 18s/75%villa 25% polyamidi/puikko 4-4.5 sekä Alpakka ja Maya=70%alpakka 30%villa.

KristiinaS. kirjoitti...

Edellä oleva Anonymous olen minä, näppärä sormi toimi..
No, oli nuo sun langat mitä vaan niin hieno löytö.

Meri kirjoitti...

Hyvin hukattu, vaan vielä paremmin löydetty ! Oletko kokeillut tutkia langan koostumusta ? Ettei olis Jussia ?