15.11.2005

Sähköt poikki ja kone rikki

Tänään olin viiden jälkeen juuri siirtämässä tämän päiväistä kirjoitustani tänne, kun meiltä meni sähköt. Taisi olla aika laaja katkos, koska kesti yli 4 tuntia. Pari tuntia odottelimme kynttilänvalossa sähköjen paluuta ja sitten mies haki varastosta vanhan Alladdinin lampun, jonka valossa ehdin neuloa jonkun aikaa, kunnes valot sitten yhdeksän jälkeen syttyivät. Sitten kannettavani virtakytkin sanoi itsensä irti, muljahti jotenkin omituisesti sisäänpäin. Onneksi on onsite-takuu voimassa, mutta pari viikkoa varmaan koneen huoltomatkaan menee. Kyllä kyrsii kuin pientä oravaa. Nyt surffailen ikivanhalla nuhapumpulla Linux Knoppixia käyttäen. Mainio hätäapu tällaisissa tapauksissa tuo cd-levyltä ladattava Knoppix, pääsin siinä samassa nettiin ilman mitään asennuksia.

Bloggerin salasanan olin tietysti unohtanut, vaikka luulin sen vuorenvarmasti muistavani, oli sitten varmaan jonkun muun paikan salasana. Onneksi löysin sähköpostitunnukseni ja salasanani, joten pääsin Webmailin kautta laatikolleni kuittaamaan Bloggerin viestin, jolla sain salasanan muutettua.

Eilen kävin luovuttamassa 42. kerran verta. Parhaimpina aikoina kävin luovuttamassa kahden kuukauden välein, mutta sitten paikalliset SPR:n toimistot lopetettiin säästösyistä. Verenluovutuksesta saa kevyen olon ja hyvän mielen, kunhan vain muistaa juoda nesteitä ennen luovutusta tarpeeksi, muuten saattaa silmissä musteta ja kylmä hiki yllättää. Kannattaa aloittaa tankkaus jo edellisenä päivänä.

Käyn verenluovutuksessa ihan terveydellisistäkin syistä, koska hemoglobiinini on aina ollut korkea, ylimmillään 168, yleensä noin 156. Veriryhmäni on A Rh-, kuten 6 %:lla suomalaisista. Lisää tietoa verestä ja verenluovutuksesta on Suomen Punaisen Ristin Veripalvelun sivuilla. Sieltä löytyy myös liikkuvan veripalvelun kalenteri, josta on kätevä katsoa, milloin lähipaikkakunnilla on verenluovutustilaisuus.

2 kommenttia:

Sanni kirjoitti...

Meilläkin meni sähköt viiden jälkeen ja olivat kauan pois. Kynttilänvalossa hapuilimme pitkin. Ollankohan samalla kylällä? Tosin poikkihan ne olivat pitkin kymenlaaksoa...

Marja kirjoitti...

Minullekin olisi verenluovutus todella tarpeellista, vaan koskaan ei ole sopinut yksiin ne luovutuspäivät muun aikataulun kanssa :/ Milloin olen ollut just sinä aikana töissä, flunssassa, raskaana... Toisen lapsen syntymän jälkeen jo jälkitarkastuksessa oli hemppa 156. Mistäs sitä hemohessiä saikaan? ;D