1.11.2005

Versioni Dropped Stitch Shrugista

Sunnuntaina arvuuttelemani tekele on saanut hihat ja kursittiin eilen kokoon. KirsiÄr oli oikeilla jäljillä päätellessään, että kyseessä on Taikajakun tapainen juttu. Löysin ohjeen tähän Dropped Stitch Shrugiin useita muitakin neuleohjeita sisältävästä INKnitters 2003 Charity Knitting Supplementista, jonka olen joskus puolisentoista vuotta sitten koneelleni tallentanut.

En neuletta aloittaessani tiennyt, millainen monien neulontalistalla mainitsema Novitan Taikajakku on, mutta mentyäni Novitan sivuille ohjetta katsomaan, huomasin että siinä on käytetty samaa perusideaa kuin Dropped Stitch Shrugissa.


Above is my Dropped Stitch Shrug. The pattern is from INKnitters 2003 Charity Knitting Supplement and the yarn is Sportimo, I bought last spring from Lidl. I altered the pattern a little and knit long sleeves instead of short ones.

Alkuperäisen Dropped Stitch Shrugin lyhyet hihat muutin pitkiksi. Kotikäyttöön hartianlämmittimeksi tarkoitettu jakku on neulottu 5,5 mm:n puikoilla Lidlistä keväällä ostetusta Sportimo-langasta. Lankaa jakkuun meni 270 grammaa ja jakun hinnaksi tuli 2,70 euroa!

6 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Tosi hieno! Eikö se ollut akryylia se lidlin lanka? Onko millaista kutoa? Saako lidlistä aina lankaa, vai onko se vaan joku sesonkijuttu? Muistan että tästä oli keväällä jotain puhetta listalla, mutten silloin päässyt käymään Lidlissä.

Mutta todellakin, jakku on oikein kivannäköinen! Eikä ole hinnalla pilattu :D

sirpale kirjoitti...

Kivan näköinen jakku tuli. Ja eipä arvaisi että langat on lidlistä, ehkäpä vois silloin tällöin kävellä niiden korien ohi kaupassa.Vaikka eipä silti lankaa minulla on kyllä ihan riittämiin.

Lankakomero kirjoitti...

Akryylia on, konepesunkestävää ja vyötteen mukaan kestää kulutusta ja ei veny käytössä, Saksassa valmistettua http://www.zettl-adelsried.de/. Pehmeää ja nopeaa kutoa. Lidlissä on aina silloin tällöin lankaeriä tarjouksessa eli ei jatkuvasti ole saatavana. On ollut ainakin merseroitua puuvillaa virkkaus- ja neulelankaa sekä jotain villalankaa ja tuota akryylia.

KirsiÄr kirjoitti...

Jesh! *tuulettaa* Tosin tämä sinun versiosi on jotenkin elegantimpi kuin tavalliset Taikajakut.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno jakku eikä hintaa ole paljon mitään! Itselläkin odottaa Lidlistä ostetut vaalean limenvihreät langat tms., taitaa olla vielä ihan samaan laatuakin, keväällä ostettu. Pitänee kaivaa kätköistä ja alkaa suunnittelemaan jotain... -Tuula

Mielitty kirjoitti...

Kaunis. Paljon kauniimpi kuin Novitan malli.