28.12.2005

Puuvillaponcho


Tein äidille ponchon elann.comin Victorian lace ponchoa mukaillen. Pakko oli taas ohjetta muuttaa, muuten ei olisi millään pää mahtunut kaula-aukosta. Jotenkin kummallinen ohje: langalla, jonka tiheys on 22 silmukkaa 10 sentillä käsketään luoda kaula-aukkoa varten 48 silmukkaa ja vaikka tuossa tehdään 3 tuuman halkiokin, niin eihän tuosta millään pää mahdu läpi! Sivuilla oli paksummallekin langalle ( 18 s/10 cm) sama ohje, mutta en huomannut siinä silmukkamäärässä mitään eroa tuohon toiseen ohjeeseen verrattuna, tässä oli vain lisänä pitsireunus.

Tein ponchon puuvilla-viskoosilangasta, jolle sain nelosen puikoilla tiheydeksi noin 18 s/10 cm ja loin kaula-aukkoa varten 96 silmukkaa, halkion jätin pois ja keskimmäisen pitsineuleen vaihdoin toisenlaiseen. Erotin pitsineuleet toisistaan neljällä kerroksella ainaoikeinneuletta. Puikkokokoa en kasvattanut ohjeen mukaan, ainoastaan viimeisen pitsineuleen tein neljän puolen millin puikoilla. Aikomuksena on vielä tehdä ponchoon joko virkattu reunus tai hapsut, mutta ne saa äiti itse tehtailla mielensä mukaan. Lankaa tähän mennessä kulunut vajaat 350 grammaa.

6 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Oi kuinka kaunis poncho niin värin kuin kuvionkin puolesta

möhönasu kirjoitti...

Kivan näköinen ja värinen pontso :)

särmä kirjoitti...

Kaunis on:)

lene kirjoitti...

Kauniiden pitsineuleiden näkeminen aina inspiroi! En malta odottaa, koska aloittelet sitä, mihin oli linkki- olikohan se nyt eilisessä postissa...

Anonyymi kirjoitti...

Hei
Upea tuo punaoranssi poncho!
Olisiko sinulla ohjetta keväiseen/kesäiseen ponchoon suomeksi? Kielitaidolla kun ei ole kehumista...

-Heli

Lankakomero kirjoitti...

Helille: Ellien sivuilta osoitteesta http://plaza.fi/ellit/koti/kasityot/neuleohjeet/naiset/beigekirjava-poncho löytyy kaunis kahdesta kappaleesta tehty reikäneuleinen poncho Novitan Samos-langasta.