29.12.2005

Tylyn kaupungin lanka-ale

Tylyn kaupungin kangas- ja lankakaupassa oli alennusmyynti: Floricaa kahdella eurolla 50 gramman kerä, Ibizaa ja jotain muuta Novitan lankaa, olisikohan ollut Butterflyta 50 % alennuksella sekä pari hikistä hapsu- ja tehostelankakerää eurolla kappale.

Normaalihintaisten lankojen hintoja ei ollut näkyvissä. Kun kysyin myyjältä, miksi lankojen hintoja ei ole missään, kaivoi hän muovitaskussa olevan monisteen ja kysyi, että minkähän langan hinnan haluaisin tietää. Kysyin edelleen, että miksi lankojen hintoja ei ole merkitty hyllyihin kunkin langan kohdalle, vastasi hän että on ne hinnat joskus olleet hyllyissä, mutta kun ne eivät pysy niissä! Jaahas, mitenköhän muissa kaupoissa hintalaput säilyvät hyllyjen reunoissa...

Tylyn kaupungin toisen lankoja myyvän erikoisliikkeen täyttivät erilaiset koriste-esineet ja lahjatavarat. Komerostani löytyy lankoja enemmän kuin tuosta liikkeestä. Lankakomeroni sisältö ei siis lisääntynyt tällä kertaa.


Ylläolevan myssyn äitini neuloi itselleen joulunpyhinä. Malli on Vibeke Lindin kirjasta Sticka efter gamla nordiska mönster.

Sitten vielä kuva hapsulankaspiraalihuivista, jonka tein jo ennen joulua, mutta unohdin silloin täällä esitellä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuulosti liian tutulta tuo lankakauppojen kuvaus, joten oli pakko tarkistaa linkistä kyseisen kaupungin nimi! Ja oikeaan osuin arvauksissani, kotikaupunkinihan se!!
Muuten en sanoisi kaupunkia tylyksi, mutta lankoja täältä on turha tulla hakemaan. Ihanaa ja onnellista uutta vuotta kaikille!
Miuku

Lankakomero kirjoitti...

On aikoinaan Lapinlahden Lintujen lanseeraama tuo sanonta Heinola - tyly kaupunki. Ihan mukava pikkukaupunki, olen tuolla syntynyt ja 20 ensimmäistä elinvuottani viettänyt.