20.1.2006

Pakkasta ja pitsiliinoja

No niin, äänestetty on sekä presidenttiä että Kultaista kudinpuikkoa. Vielä ehtii, hopi, hopi! Pakkasta meillä oli aamulla 29,7 astetta ja tällä hetkellä 27,1. Sisälämpötila on nyt 26 astetta ja kosteusprosentti 25, joten palella ei tarvitse. Tehokas, valitettavasti varaajaton puilla lämpiävä vesikeskuslämmitys pitää paikat liiankin lämpimänä, kunhan vain säännöllisin väliajoin muistaa panna pökköä pesään. Meillä ei vedäkään, joten maineensa veroisia nämä aidot pilalle korjaamattomat purueristeiset rintamamiestalot.

Onkos muiden kissat viihtyneet ulkosalla näillä pakkasilla? Meillä lihavampi Tuppo on ollu jopa toista tuntia yhtä päätä ulkona, laihempi Nöyhtä puolisen tuntia. Ihmettelen, miten ihmeessä ne tarkenevat, tosin Tuppo taitaa viettää osan ajasta ulkorakennuksen vintillä. Itse ovat ulos mankuneet ja sisälle on ollut mahdollisuus tulla heti halutessa. Liikaa energiaa on sitten purettu mm. lankakeriä riepottelemalla, kukanlehtiä jyrsimällä, pöydälle hyppimällä, mattojen alle kaivautumalla ja sohvatyynyjä lattialle kampeamalla...

Usein, kun etsii jotain ohjetta käykin niin, ettei millään löydä etsimäänsä, mutta sen sijaan löytää jotain parempaa. Näin kävi minulle taas kerran. Haeskelin 70-80-luvun vaihteesta olevaa Burdaa, jossa on ison neulotun pitsipöytäliinan ohje, mutta sen sijaan löysin ruotsinkielisen Annan vuodelta 1985, jossa oli alla olevien ihanuuksien ohjeet.Olen kyseisen lehden aikoinaan juuri noiden neulottujen liinojen takia ostanut, mutta lainannut sen sitten lehdessä olevan ristipistotauluohjeen takia äidilleni ja sitten unohtanut autuaasti nuo liinaohjeet. Kun saan nyt tekeillä olevan liinan valmiiksi, teenkin noista toisen seuraavaksi.

5 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

IIHHAANAT liinat! Noissa on sitä jotakin.

Anna Amnell kirjoitti...

On hauskaa lukea, että on muitakin käsityölehtien kerääjiä. Olen ottanut jo hyvin kauan parhaat ideat talteen ja laittanut ne kansioihin.

Kerään myös sisustuslehtiä. Ostan molempia myös kirpputoreilta. Yleensä vain katselen niitä. Käsitöitä teen nykyään harvoin ja hartaasti.

Anonyymi kirjoitti...

Tärkein unohtui: Tuo renessanssin ruskea liina on täydellisen kaunis.
Pirkko

Anonyymi kirjoitti...

nam,nam ihania malleja. kelpaisivat ne munkin mallivarastoon oottamaan vuoroaan. kirsi

pirjetta kirjoitti...

Tuo ylimmäinen liina on juuri sellainen, jota olen mielessäni halunnut. Suorakaiteen muotoiselle pöydälle. Mielettömän kaunis!!! Mistään en ole löytänyt. Olisiko mahdollista mitenkään saada tuota ohjetta? Vaikkapa meiliini ( pirjetta2@yahoo.com ) tai sitten tuonne blogiini. Mahtaneeko mahtua ihan kommenttina?