11.1.2006

Pohdintaa tekijänoikeuksista

Tulinpa maanantaina kommentoineeksi Blogisiskon kirjoitusta ja aihe siirtyikin, kiitos Blogisiskon, Jukka Kemppisen blogiin.

Professori Jukka Kemppisen pohdinnat ja vastaukset aiheeseen, lukekaa myös kommentit, niissä on paljon lisäselvitystä:
http://kemppinen.blogspot.com/2006/01/oikeudet-upoksissa.html
http://kemppinen.blogspot.com/2006/01/vastaus-i.html
http://kemppinen.blogspot.com/2006/01/teoskynnys.html

Hyödyllistä tietoa kaikille, jotka nettiin tekstejään ja kuviaan laittavat. Mikä tahansa valokuva on suojattu 50 vuotta kuvan ottamisesta ja valokuvateos on suojattu samoin kuin muutkin teokset 70 vuotta tekijän kuoleman jälkeen.

6 kommenttia:

päivi kirjoitti...

Hei,

ei liity tähän aiheeseen millään tavoin, mutta mistä olet saanut ohjeet noihin vihreään ja siniseen pitsiliinaan, jotka on sun kuvagallerian 1. ja 3. liina? Ne on aivan ihanat ja tahtoisin tehdä samanlaiset!

Sini kirjoitti...

Hyvä pointti ja hyviä linkkejä, kiitos!

Näiden lisäksi nettiin kirjoittaessa ja kuvia laittaessa on hyvä oivaltaa, että se, mitä nettiin laitat, on siellä iankaikkisesti ja aamen ja millään ilveellä et sitä sieltä pois saa. Vaikka tyhjentäisit oman blogisi, niin kaiken maailman hakukoneet ja verkkoarkistot ovat tallentaneet tiedot jonnekin bittivarastoon. Minäkin löysin (miehen opastuksella) jostain tuollaisesta "arkistosta" oman kymmenen vuotta vanhan kotisivuni, vaikkei sitä ole ollut olemassa enää vuosiin. Että kannattaa miettiä tätäkin puolta :)

Lankakomero kirjoitti...

Päivi: Iso vihreä on Burdasta, muistaakseni joku numero vuodelta 79 tai 80. Äidilläni pitäisi olla tuo lehti vielä jossain tallella. Voin tarkistaa, kun ensi kerralla menen käymään. Sinisen ohje minulla on huonolaatuisena skannauksena, Strickdecken-nimisestä lehdestä, numerosta ja vuodesta ei tietoa.

päivi kirjoitti...

Kiitos tiedosta. Saisikohan noita ohjeita enää mistään, ne on niin älyttömän nättejä. Tosi harvoin löytää mitään erilaisempaa kun tuntuu, että kaikki neulotut liinat on tehty saman ohjeen mukaan...

Lankakomero kirjoitti...

Päivi: Laita minulle sähköpostia lankakomero at netti.fi, en löytänyt blogistasi sähköpostiosoitettasi.

Anna Amnell kirjoitti...

Nämä copyright-asiat ovat vaivanneet minua koko sen ajan, kun olen liikkunut netissä. Sinun kommenttisi osoitti, että asia vaivaa muitakin. Siksi rohkaistuin kysymään huippuasiantuntijalta neuvoa. Kiitos siitä kommentista!